Robert Sighiartău, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Valorile libertății și cele naționale proclamate la 1 decembrie 1918 trebuie apărate și consolidate!”

 -  -  1107


Deputatul Robert Sighiartău a transmis un mesaj emoționant de Ziua Națională a României. Postarea sa face referire la valorile naționale și la  libertate, în esența ei: la libertatea cetățenilor. Postareadeputatului a adunat mii de vizualizari in mediul online și a stârnit numeroase comentarii.

„Valorile libertății și cele naționale proclamate la 1 decembrie 1918 trebuie apărate și consolidate. Sunt o sinteză perfectă între național și modern, un manifest demn de cele mai avansate democrații ai căror lideri țin aproape de popoarele lor.

La Alba Iulia, Iuliu Maniu proclama că desăvârșirea unității românilor la 1 decembrie 1918 este ”un triumf al Libertății omenești”. Și mai spunea Maniu: ”Noi voim să întronăm pe aceste plaiuri libertatea tuturor neamurilor și a tuturor cetățenilor”; ”Nu se poate spera, ca cetățeni fără drepturi și ținuți în întunerec sufletesc și în mizerie socială să devie stâlpii siguri ai unui Stat modern”; ”Numai un regim cu adevărat democratic ne poate întări țara și înălța Neamul.”

Nimeni nu are dreptul să știrbească aceste adevăruri și valori, nici să le ștergă sau răstălmăcească în numele unor utopii vremelnice sau în numele unor interese rupte de popor. Niciun politician, niciun birocrat, de oriunde ar fi ei. Democrația, libertatea și modernitatea sunt în armonie cu conștiința națională și valorile ei, nu altminteri.

De Ziua Națională, să recitim aceste principii în discursurile înaintașilor și să întărim urmarea lor, căci ele stau la temelia României Mari, în acel an binecuvântat în care Basarabia (27 martie), Bucovina (28 noiembrie) și Transilvania (1 decembrie) s-au unit cu Țara. La mulți ani, români! La mulți ani, România! – a transmis deputtul Robert Sighiartău.

1377930cookie-checkRobert Sighiartău, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Valorile libertății și cele naționale proclamate la 1 decembrie 1918 trebuie apărate și consolidate!”
0 notes
232 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.