Robert Sighiartău (PNL): ”După ce au fost atâția ani la guvernare, pesediștii bistrițeni au acum nerușinarea să lanseze scenarii și să facă petiții ipocrite”

 -  -  11173


Deputatul PNL Robert Sighiartău a reacționat în spațiul public după ce președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și alți primari din județ au trimis o scrisoare deschisă premierului și altor reprezentanți din Guvern, prin care s-au arătat nemulțumiți de faptul că două obiective de investiții importante pentru județ au fost eliminate din noua variantă a Planului Național de Relansare și Redresare.

”Aud că pesediștii bistrițeni, după ce au fost atâția ani la guvernare și nu au făcut nimic pentru conectarea Bistriței prin drum expres la Cluj-Napoca, au acum nerușinarea să lanseze scenarii. Au irosit o perioadă economică fastă la nivel global și nu au pregătit nici măcar documentația tehnică obligatorie demarării unor proiecte de anvergura drumului Bistrița – Cluj-Napoca ori a Autostrăzii Nordului”, a spus Robert Sighiartău.

Deputatul PNL a ținut să sublinieze că guvernarea liberală este cea care a readus la viață aceste proiecte și a atribuit deja contractele pentru studiile de fezabilitate.

Se lucrează deja la studiul de fezabilitate Bistrița-Dej, este în faza de licitație. La fel și centura Becleanului este în faza de licitație finală. Drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca se va face prin fonduri europene! Vom lucra pentru îndeplinirea acestui obiectiv alături de premierul Florin Cîțu”, a dat asigurări Righiartău.

În opinia parlamentarului, reacția președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nu este justificată, mai ales în condițiile în care Emil Radu Moldovan se află la cel de-al treilea mandat.

”De 9 ani e acolo. A avut guvernarea lui Ponta, apoi a lui Dragnea. Și nu a făcut nimic. În loc să facă acum petiții ipocrite, mai bine se lupta pentru realizarea documentației pentru Bistrița – Dej (studii de prefezabilitate și fezabilitate). Avea modelele administrațiilor locale liberale de la Oradea și Cluj. Nu aștepți cu mâinile în sân și, după ani și ani de putere locală, te plângi că nu ți-a căzut para mălăiață în gură și faci și o petiție pentru asta”, a concluzionat Sighiartău.

1 notes
298 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *