Robert Sighiartău (PNL): ”Este tot mai evident că Rusia lui Putin și China comunistă, aflate în relații de colaborare, vor să își extindă sferele de influență și control”

 -  -  41


Deputatul PNL Robert Sighiartău și-a exprimat, miercuri, într-o postare pe o rețea de socializare, punctul de vedere cu privire la situaţia de la granița dintre Ucraina și Rusia. În opinia deputatului, ”amenințările rusești cu agresiunea militară asupra Ucrainei par a fi doar un episod dintr-o strategie mai amplă și ofensivă a regimului Putin de lărgire a ariei de influență și dominație”.

Este tot mai evident că Rusia lui Putin și China comunistă, aflate în relații de colaborare, vor să își extindă sferele de influență și control. În fața acestor provocări, răspunsul Lumii libere trebuie să fie ferm și clar: strângerea rândurilor și întărirea legăturilor între cei doi mari poli ai ei – Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, cooperarea loială și activă în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Statele Unite, partenerul nostru strategic, au fost, sunt și vor fi liderul Lumii libere pe care au salvat-o, apărat-o și susținut-o în ultima sută de ani. NATO este singurul scut puternic de apărare al democrațiilor și al valorilor reprezentate de ele, libertatea în primul rând. Uniunea Europeană – dincolo de scăderile unor lideri și de aspecte ale unor politici care trebuie readuse în contact cu realitatea – ne oferă șansa dezvoltării, modernizării și a prosperității. România a ales să fie parte a Lumii libere, cu cele mai mari garanții de securitate, libertate și dezvoltare din istoria noastră. Este o șansă extraordinară, pe care generația interbelică nu a avut-o, din nefericire. Românii nu au de ce să se teamă. Aliații noștri pot să conteze pe România ca partener loial și activ. Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, a scris pe Facebook Robert Sighiartău.

Reamintim că președintele României, Klaus Iohannis, a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe ordinea de zi a şedinţei fiind incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate din Zona Extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO şi măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei.

1 notes
1 view
bookmark icon

One thought on “Robert Sighiartău (PNL): ”Este tot mai evident că Rusia lui Putin și China comunistă, aflate în relații de colaborare, vor să își extindă sferele de influență și control”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.