Robert Sighiartău (PNL): ”Numirea unui PSD-ist ca secretar de stat pentru Diasporă e absolut nepotrivită”

 -  -  21063


Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte pentru politică externă și afaceri europene în cadrul Partidului Național Liberal, a criticat numirea unui reprezentat al Partidului Social Democrat în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Declarația liberalului vine în contextul în care premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Gheorghe Cârciu în această funcție.

Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie a PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum. Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant”, a declarat Robert Sighiartău.

Deputatul PNL a completat că va cere colegilor săi din structura de conducere a partidului remedierea acestei ”imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu”.

1396680cookie-checkRobert Sighiartău (PNL): ”Numirea unui PSD-ist ca secretar de stat pentru Diasporă e absolut nepotrivită”
2 notes
188 views
bookmark icon

2 thoughts on “Robert Sighiartău (PNL): ”Numirea unui PSD-ist ca secretar de stat pentru Diasporă e absolut nepotrivită”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.