Robert Sighiartău (PNL): ”Protejăm copiii de ideologii toxice care subminează autoritatea părinților”

 -  -  1


Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, a anunțat deputatul PNL Robert Sighiartău. Astfel, s-a stabilit că în unităţile şcolare se vor derula, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Protejăm copiii de ideologii toxice care subminează autoritatea părinților! După lupte susținute cu progresiștii, am reușit ieri cu o largă majoritate să respectăm dreptul părinților de a decide în privința educației copiilor. Forma votată de Parlament menționează „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.” Este varianta care răspunde cel mai bine problemelor ridicate. Părinții sunt cei care știu ce este bine pentru copiii lor și le cunosc cel mai bine stadiul de dezvoltare și nevoile. Părinții sunt cei care au, ca să folosim expresii consacrate de CEDO, „în primul rând responsabilitatea asigurării educației și instruirii” pentru că au o „îndatorire naturală față de copiii lor”. Cele mai tari legislații constituționale și internaționale arată acest drept ca fiind unul de căpătâi în orice țară care prețuiește libertatea și democrația”, a comentat deputatul PNL Robert Sighiartău.

Pentru acest proiect de lege s-au înregistrat 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.

1 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.