Politic

Robert Sighiartău (PNL): Supraimpozitarea contractelor part-time trebuie eliminată!

 -  - 


Supraimpozitarea contractelor part-time trebuie eliminată, este de părere deputatul PNL Robert Sighiartău. 

”Supraimpozitarea contractelor part-time trebuie eliminată! Am depus un amendament împreună cu mai mulți colegi din PNL pentru a îndrepta o greșeală! În 2019, prin legea depusă de mine, s-a eliminat supraimpozitarea contractele part-time. După ce PSD a ajuns la putere, prin OUG, supraimpozitarea a fost introdusă. Rămân consecvent și avem nevoie de susținere populară pe acest subiect pentru a reuși”, a transmis deputatul Robert Sighiartău, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

Modificarea fiscală prin care firmele plătesc contribuții la nivelul salariului minim pentru angajații cu contracte de muncă part-time se aplică începând cu data de 1 august 2022, aceasta fiind prevăzută în Ordonanța nr. 16 din 15 iulie 2022.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu alocațiile pentru copii și dacă acestea vor crește începând cu anul 2023, deputatul liberal a răspuns: ”Ele trebuie să crească anual cu rata inflației, conform legii trecute de mine prin Parlament. Voi cere ministrului să nu cumva să proroge această creștere. Ar însemna că alocațiile cresc cu 15% în 2023”.

75 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.