Robert Sighiartău (PNL): ”Trebuie anulate restricțiile impuse din cauza pandemiei. Și asta cât de curând posibil”

 -  - 


Deputatul PNL Robert Sighiartău consideră că restricțiile impuse de autoritățile din România în contextul pandemiei de COVID-19 trebuie anulate și acest lucru ar trebui să se întâmple cât de curând posibil.

Trebuie anulate restricțiile impuse din cauza pandemiei. Și asta cât de curând posibil. România a depășit momentele critice. La fel și Europa. Deja mai multe țări au renunțat la măsurile restrictive și reintră în normalitate. Pandemia se va sfârși, spun tot mai mulți specialiști. Responsabilitatea trebuie să fie una individuală (cine mai vrea să poarte mască, să poarte). Încă sunt domenii de activitate care sunt afectate economic din cauza restricțiilor. Prioritatea nr. 1 trebuie să fie susținerea celor care aduc bani la bugetul statului”, este de părere Robert Sighiartău.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în prezent România se află pe o „linie descendentă” a valului cinci al pandemiei de COVID-19 şi urmează ca Guvernul să vină „cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete„.

”Având în vedere evoluția situației pandemice, am discutat și am spus public că urmează să desfășurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătății și al celorlalte instituții implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări. Este foarte clar că în momentul de față, în ceea ce privește valul 5, am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete. Sigur, există foarte multe așteptări din partea populației. Ieri, am avut un număr de peste 14.000 de infectări, avem în continuare peste 1.000 de oameni la ATI, dar, așa cum am înțeles de la domnul ministru, există speranța ca în perioada următoare această tendință să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivel guvernamental”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei Executivului.

Loading

bookmark icon

One thought on “Robert Sighiartău (PNL): ”Trebuie anulate restricțiile impuse din cauza pandemiei. Și asta cât de curând posibil”

    Sorry, comments are closed.