Robert Sighiartău (PNL): Votul împotriva aderării la Schengen – o umilință a Austriei la adresa României și românilor

 -  - 


Deputatul PNL Robert Sighiartău condamnă poziţia Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la Spaţiul Schengen, la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) şi consideră că acest vot este ”o umilință a Austriei la adresa României și a românilor”. 

”Este o umilință a Austriei la adresa României și românilor, o nedreptate strigătoare la cer. Este și un vot contra intereselor de securitate euroatlantice. Austria a frânt solidaritatea europeană într-un moment critic pentru UE, în care greul este dus de țările aflate pe granița de Est a UE și NATO. În dosarul Schengen, România și-a îndeplinit toate obligațiile. Regulile din tratate trebuie respectate însă și de Austria. Se închide o etapă. România nu mai trebuie să accepte de la nimeni noi lecții pentru reexaminare. Dimpotrivă, România trebuie sa fie mult mai vocală în apărarea intereselor naționale și a drepturilor cetățenilor români, oriunde s-ar afla ei”, a precizat Robert Sighiartău.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene a respins joi aderarea Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

 

Vizualizări 40 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.