Știați că: Guvernul PSD-ALDE a tăiat 50 de MILIOANE de euro de la cercetare? Robert Sighiartău recționează : “suntem pe ultimul loc în UE în domeniul inovării!”

 -  -  6331


Robert Sighiartău a reacționat la rectificările Gvernului Dăncilă, prin care s-au tăiat 50 de MILIOANE de euro, bani locați inițial pe cercetare și inovare.

“Guvernul PSD-ALDE a alocat în acest an 0,1% din PIB cercetării, iar acum, la rectificare, a tăiat 50 milioane euro din acel 0,1%. E greu de înţeles cum vrea acest guvern ca ţara să meargă înainte dacă nu investeşte un minim de bani pentru cercetare şi inovare. Cluj-Napoca s-a dezvoltat şi este în topul oraşelor europene pentru că a inovat şi a creat o mare comunitate în jurul proiectelor noi. Fără tehnologie modernă şi fără inovare rămânem în urmă, iar timpul se recuperează cu dificultăţi şi mari eforturi sau nu se mai recuperează deloc.

Şi aşa suntem pe ultimul loc în UE în domeniul inovării, deci ar trebui să adăugăm resurse pentru a ne asigura un viitor, pentru a ţine pasul cu dinamica social-economică şi pentru a putea fi competitivi.” – a transmis secretarul general al PNL.

 

Postarea deputatului de Bitrița – Năsăud a stârnit reacții viruente în mediul on-line, najoritatea comentariilor referindu-se la politicile sociale, falimentare ale Guvernului Dăncilă, luate în detrimentul politicilor de dezvoltare a mediului economic.

6 bookmark
0 notes
56 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.