Robert Sighiartău: ”S-a semnat contractul pentru modernizarea clădirii principale a Colegiului Național Liviu Rebreanu”

 -  -  1354


S-a semnat contractul pentru modernizarea clădirii principale a Colegiului Național Liviu Rebreanu, a anunțat deputatul Robert Sighiartău. 

Mă bucur că după mai bine de zece ani, de când a fost început acest proiect, vom începe lucrările la una dintre clădirile istorice de referință din municipiul Bistrița. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect și sper ca investiția să se realizeze în termenii stabiliți, iar lucrările să fie de calitate”, a precizat deputatul bistrițean pe pagina personală de pe o rețea de socializare. 

Acesta a mai completat că vor urma și alte investiții în județul Bistrița-Năsăud.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a răspuns cu promptitudine tuturor clarificărilor pe care le-am cerut în privința investițiilor din județul Bistrița-Năsăud. Vom finaliza toate proiectele aflate în derulare și vom implementa noi investiții care să facă viața mai bună tuturor bistrițenilor”, a mai spus Sighiartău.

În ceea ce privește reabilitarea și modernizarea Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița, investiția totală este estimată la circa 11 milioane de euro, aceasta fiind realizată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Potrivit proiectului, pe lângă reabilitarea Corpului A, toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT.

În plus, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată.

După ce ani la rând Primăria Bistrița a încercat să găsească diferite variante pentru a obține finanțare pentru acest proiect, soluția a fost găsită în timpul în care ministru al Dezvoltării era deputatul social democrat Daniel Suciu.

0 notes
479 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *