Rodica Dobraniș (“patroana” magazinelor Atlantis) candidează pentru funcția de primar al Bistriței! A trecut de la PLUS la POL și e primul candidat- FEMEIE din istoria orașului! Are șanse?

 -  -  12334


Rodica Dobraniș va candida pentru funcția de primar al Bistriței! “Patroana” magazinelor Atlantis a demisionat din PLUS și a intrat în Partidul Oamenilor Liberi, partid care astfel își deschide filială în județ.

Președintele și fondatorul POL, Dan Mașca, a fost prezent la conferința de presă și a expus filosofia sa de partid pe model occidental, cu oameni din teritoriu care să NU fie controlați de la Centru și să gestioneze singuri filialele din care fac parte.

Dan Mașca susține eliminarea tuturor pârghiilor de control asupra membrilor aleși pe liste și încearcă să implementeze acest model de politică în Partidul Oamenilor Liberi.

dan masca

Fără ȘEFI care să retragă sprijinul politic!

“Consilierii locali sunt liberi! În momentul în care un consilier depune jurământul în fața Consiliului Local, nu spune că Rodica Dobraniș jură în fața POL. NU, este ales în fața comunității! Cetățeanul o va taxa peste 4 ani dacă se face de râs sau NU prin votul ei. Este liber! Nimeni nu va da afară pe nimeni.” – a declarat Dan Mașca.

La Târgu Mureș , Partidul Oamenilor Liberi are 3 consilieri locali.

Rodica Dobraniș s-a OFTICAT pe cei din PLUS și a intrat în POL!

Rodica Dobraniș a părăsit PLUS-ul deoarece a fost exclusă din start de la șansa de a candida pentru funcția de primar, în urma unor dispute interne cu Lorand Sas, după cum a declarat.

https://youtu.be/ahEGfTJYHFo

Reporter: – Ați vrut și candidatură din partea PLUS. Neîntâmplându-se acest lucru, ați intrat în POL. Deci, dacă ați fi fost candidat din partea PLUS, probabil astăzi NU mai erați în POL . Aș vrea să vă întreb dacă acesta a fost principalul motiv de nemulțumire pentru care ați intrat din PLUS în POL?

Rodica Dobraniș: – PLUS-ul NU a vrut să fiu reprezentantul lor! PLUS-ul a făcut un lucru extrem de grav din punct de vedere al dreptului constituțional al unui om de a alege și de a fi ales. Exact aceleași manevre pe care vi le-a povestit Dan s-au întâmplat și în cazul PLUS-ului! Am fost lăsată să candidez pentru poziția de consilier, retrăgându-mi-se candidatura de la Primărie, pentru că jocurile de la București stăteau diferit față de ce își dorea domnul Dragoș Pâslaru pe care-l știți, europarlamentar pentru care eu am muncit foarte mult și domnul actualmente viitor candidat – habar NU am pentru că nici la ora asta nu spun ce vor face, ce candidat vor avea, dacă ați observat nimeni nu vine să spună: ori Sas ori Stan – NU a vrut să fiu la masa de concurs.

 Reporter: – Și de-asta v-ați supărat?

Rodica Dobraniș: – Nu că m-am supărat. Pe mine m-au exclus din această competiție. Fără drept de apel! Nu am avut drept să contest! Trebuia să îi dau în judecată.

Nu m-am supărat. Eu am vrut să candidez și NU mi-am asumat o candidatură ca și cum azi m-am îmbrăcat în fustă sau pantalon. Eu am vrut să vin la Primăria Bistrița exact pentru motivele pe care vi le-am spus adineauri. Eu NU iau hotărâri așa după cum e vremea. M-am hotărât, m-am dus! Evident, în cazul respectiv eu trebuia să candidez cu 2 bărbați, cu doi candidați. Dar acei candidați NU au vrut să candideze cu o femeie. Eu ce trebuia să fac?

A fost o mizerie. Toată lumea m-a încurajat să-i dau în judecată, dar gândiți-vă, mă sunau oameni care vroiau să mă aleagă inclusiv membrii PLUS și erau stupefiați că era o listă internă, online și eu figuram doar la consilieri.

Ar fi vrut ca eu cu bazinul meu electoral să rămân acolo, dar….. Mi-au transmis și o scrisoare, că eu sunt un om de vază al orașului, dar ar fi bine să rămân doar consilier , pentru  că… să zic pe românește: NU sunt o persoană obedientă, care să fiu manipulată de cei de la Centru! Și atunci mi-am dat demisia.

Dacă prin absurd s-ar întâmpla același lucru și în POL, aș face același lucru. Mi-am cerut scuze celor pe care i-am convins să voteze PLUS pentru că am crezut în proiect. Am fost sinceră!

Reporter: – Deci, v-a deranjat faptul că NU au avut loc alegeri  democratice, interne… chiar dacă ați fi pierdut…

Rodica Dobraniș: – Exact! Eu ieșeam de acolo foarte onorabil dacă avea loc acea competiție, care dacă ar fi să fim corecți ar trebui să existe și în Alianță USR-PLUS, dar ei NU vor s-o facă!

Alături de Rodica Dobraniș a venit și Sorin Rebrișorean, un IT-it care a făcut parte din USR.

Partidul Oamenilor Liberi, filiala BN va anunța listele de consilieri locali, consilieri județeni, dar și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița Năsăud.

În scurt timp, Rodica Dobraniș va prezenta un program de relansare a Bistriței și va intra în campania electorală pentru funcția de primar.

1 notes
1459 views
bookmark icon

One thought on “Rodica Dobraniș (“patroana” magazinelor Atlantis) candidează pentru funcția de primar al Bistriței! A trecut de la PLUS la POL și e primul candidat- FEMEIE din istoria orașului! Are șanse?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *