Bagă bani în Wonderland. Primăria face o instalație de “sanie pe șine” cu 1 milion de lei!

 -  -  41363


Primăria Bistrița investește în amenajarea Dealului Cocoș. Din bugetul pe 2017 se va realiza o instalație de agrement, numită roller-coaster. Sania pe șine ar face zona utilă în tot timpul anului. Realizarea unui roller-coaster alpin a fost vehiculată și de Ionuț Simionca, deputatul Mișcării Populare, care a propus investiția la dezbaterea pe buget din 2016.

Pentru realizarea ”instalației de vară tip Alpine Coaster pe amplasamentul pârtiei de schi” s-a alocat 1.100.000 lei (250.000 de euro).
Astfel de instalații există în România și au avantajul că pot fi folosite tot timpul anului (inclusiv pe timp de iarnă). Pentru achiziționarea acestui contract se va organiza o licitație și în funcție de cerințe prețul poate scădea. Desigur, există posibilitatea ca primăria să suplimenteze această sumă… dacă cerințele din caietul de sarcini impun alocări bugetare suplimentare.

w13-300x168

w15

 

 

 

 

 

 

Până acum, pârtia de schi a costat 7 milioane de euro. În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA, adică 32 milioane cu TVA (peste 7 milioane de euro),  iar pârtia este nefuncțională în continuare!

Pârtia de schi e gata… dar și-au dat seama că NU au drum de acces modernizat și nici rețele de utilități în zonă. Lucrările sunt estimate la 6 milioane de euro!
Dacă se va amenaja sania pe șine, atunci și contractul de mentenanță pentru telescaun va trebui prelungit. Firma EuroAlpin  controlată de omul de afaceri Dumitru Tănase a câștigat un contract de 300.000 de lei pe 3 luni pentru întreținerea pârtiei de schi și a instalațiilor. Pârtia de schi din Wonderland încă NU a fost inaugurată.

 

4 bookmark
1 notes
88 views
bookmark icon

One thought on “Bagă bani în Wonderland. Primăria face o instalație de “sanie pe șine” cu 1 milion de lei!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.