Romii anunță că în 17 comune din Bistrița-Năsăud vor propune candidați proprii pentru alegerile locale

 -  -  1295


Romii bistriţeni au luat câteva decizii cu privire la modul în care vor aborda alegerilor locale din acest an, fiind deciși ca în 17 comune unde există pondere mare de romi să meargă cu liste proprii de candidați. 

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa filiala Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, a luat parte în perioada 11-12 ianuarie 2020 la şedinţa Consiliului Director al Partidei Romilor, întâlnire convocată de preşedintele Nicolae Păun. Discuţiile au vizat atât problematica specifică a Partidei Romilor Pro-Europa, dar şi modul în care romii vor aborda cele mai importante alegeri din anul 2020: alegerile locale.

Astfel, în Consiliul Director de la nivel national s-a luat decizia ca Partida Romilor Pro-Europa să participe la aceste alegeri locale pe liste proprii doar în comunele, oraşele sau municipiile unde romii reprezintă o comunitate numeroasă şi bine definită.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, preşedintele Emil Neia Lăcătuş a confirmat că liste separate vor fi depuse în următoarele localităţi: oraşul Năsăud, oras Beclean, dar şi în comunele: Rodna, Teaca, Lechinţa, Budeşti, Budacu de Jos, Cetate, Dumitriţa, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Reteag, Nimigea, Silivasu de Campie, Milas, Sâmnihaiu de Câmpie şi Şieu Măgheruş.

E vorba de o listă pe care vor apărea cinci sau şase nume, personalităţi rome din comuna respectivă. Deocamdată, nu ştim dacă vom avea şi candidaţi la funcţia de primar, dar este un lucru puţin probabil. Toate aceste liste vor trebui finalizate până la finalul lunii ianuarie, după care ele vor ajunge la preşedintele Nicolae Păun şi la prim-vicepreşedintele Cătălin Manea, Nicolae Păun având ultimul cuvânt în aprobarea lor”, explică preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

La Primăria Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud romii nu se bagă

În ceea ce priveşte Consiliul Local Bistriţa sau Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, preşedintele Emil Neia Lăcătuş a precizat că nu există luate decizii definitive, dar propunerea este ca romii să nu prezinte candidat la Primăria Bistriţa sau preşedinţia Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud. Şi în acest caz, decizia aparţine preşedintelui Nicolae Păun.

“Nu avem încă o direcţie politică clară, un partid pe care să declarăm public că îl susţinem. Vom decide pe cine vom susţine pe parcursul acestei luni în cadrul unei şedinţe de Consiliu Director al sucursalei judeţene Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor Pro-Europa, iar hotărârea luată va fi trimisă împreună cu listele ce conţin candidaţii pentru cele 17 localităţi direct preşedintelui Nicolae Păun şi prim-vicepreşedintelui Cătălin Manea, cei doi urmând să facă şi strategia Partidei Romilor Pro-Europa pentru alegerile locale“, a conchis preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

 

0 notes
420 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *