Rupere de nori la Cușma! Viitura a INUNDAT localitățile din aval!

 -  -  1553


O rupere de nori în zona Cușma a produs o viitură care a afectat localitățile situate în aval. Au fost afectate localităile Petriș, Lunca, Șieuț, Budacu de Sus și Budești. Viitura s-a produs luni, 27 iunie, după ora 17.30, iar pentru evacuarea persoanelor suprinse în localitatea Petriș a fost necesară intervenţia pompierilor militari şi a membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate.

 

 

Salvatorii au evacuat 50 de persoane din aproximativ 30 de gospodări / locuinţe afectate şi le-au direcţionat către Centrul de Cazare Temporară amenajat de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate în Căminul Cultural din localitatea Petriş.

Peste 30 de pompieri militari, cu şase autospeciale de intervenţie, motopompe şi alte mijloace tehnice, cinci echipaje de poliţie cu 10 poliţişti, un echipaj format din cinci jandarmi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate cu mijloace specifice – buldoexcavatoare, utilaje etc – actionează pentru sprijinirea populaţiei afectate. Pompierii militari şi voluntari lucrează pentru limitatea efectelor produse de cantităţile mari de apă aduse de viitură prin evacuarea apei din case, beciuri, curţi, fântâni etc.

 

13528526_1817842551771272_2890633535020610267_o

s2

 

 

 

 

 

 

s3s4

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu s-au înregistrat victime omeneşti doar pagube materiale însemnate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a monitorizat situaţia în teren, încă de la momentul avertizării hidrologice COD PORTOCALIU şi a alocat resursele necesare sprijinirii populaţiei afectate din localitatea Petriş, dar şi din localitatea Lunca, com. Şieuţ, unde au fost afectate cinci gospodării, respectiv Susenii Bîrgăului, unde au fost colmatate cinci podeţe şi afectaţi 5, 5 km drum comunal.
La nivelul județului meteorologii au anunțat cod galben de poli și vijelii pe durata întregii zile.

0 notes
678 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *