Rupt de beat la volan, un bărbat din Zoreni a provocat un accident în Bistrița

 -  -  955Un bărbat din Zoreni a provocat un accident în municipiul Bistrița, după ce s-a urcat la volanul unui autoturism deși consumase băuturi alcoolice.

La data de 21 septembrie, poliţiştii Biroului Rutier au intervenit ca urmare a unui accident rutier, soldat, din fericire doar cu pagube materiale. La faţa locului, au constatat faptul că un bărbat de 53 de ani, din Zoreni, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă cu sens unic nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului “acces interzis” şi, ajuns la intersecţia cu o altă stradă, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Bistriţa. După impact, autoturismul condus de bărbatul din Zoreni şi-a continuat deplasarea, iar la un moment dat ar fi pătruns pe un trotuar”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Oamenii legii fac apel la șoferi să dea dovadă de responsabilitate atubci când conduc un autovehicul.

”Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!”, avertizează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
80 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net