Rusu îi atacă din toate pozițiile: 1. “Lui Radu Moldovan i-am lăsat bani pentru Biserica din Jelna și de castel, dar i-a cheltuit!” 2. Despre Vitalia – “au DUBLAT tariful și probabil o să-l TRIPLEZE!”

 -  -  466


Rusu susține că Radu Moldovan avea bani pentru biserica din Jelna, dar i-a cheltuit! Zice că președintele CJ e răspunzător și de castelele-ruină din județ… care puteau fi conservate deoarece a lăsat în bugetul pe 2012 suma de 5 milioane de lei, special pentru conservarea acestor obiective!

 

 

Liviu Rusu: Ce-am vrut eu să fac și am lăsat ca moștenire urmașilor mei Văcărești (râde) a fost Proiectul de la Posmuș, conservarea castelului Teleki, care era ruină!

Reporter: NU vrea nimeni să-l cumpere!

Liviu Rusu: Păi vrei să te scapi de el? Cine poate să-l facă… dacă e al tău și e în gestiunea ta, îl faci tu…și eu puteam să las Biblioteca de pe Odobescu… astăzi era ruină….

Reporter:  Dar la Comlod n-ați vrut să vă faceți cramă? Așa ați fost atacat!

Liviu Rusu: Să – mi fac cramă ca să ce? Eu NU sunt băutor să dau chefuri să țin vinuri acolo?… vinul îl țin acasă, NU am podgorie… și până la urmă orice castel trebuie să aibă așa ceva și-i aduce valoare…. De exemplu, spectacolele care le fac tinerii la casteluri din Cluj atrag tineri din Austria și din Budapesta, și din Franța și din Cehia și din Polonia. Uitați-vă aici – la consolidarea și restaurarea monumentelor istorice: castel Posmuș + Comlod + Casa Argintarului care a avut și fonduri europene) + Biserica din Jelna + sala Dacia: suma de 5 milioane de lei.

 

j7

 

 

 

 

 

 

De cealaltă parte, Consiliul Județean caută proprietar pentru castelul Teleki de la Comlod și a organizat mai multe licitații în acest sens, dar nimeni nu s-a arătat interesat. Pentru Bisericii din Jelna, Consiliul Județean declară sec: “NU sunt bani!” și sunt făcuți de minune de o handbalistă din Olanda, care vrea să se implice pentru salvarea ruinei! Problema de imagine este dirijată pe această latură și Moldovan scapă basma-curată și NU decontează electoral această gafă. Cel puțin deocamdată.

 


 

 

 

 

 

 

Reporter:  Credeți că ar fi ajuns banii pt toate obiectivele?

Liviu Rusu: Se începeau, și pentru restaurare se putea lucra la acoperiș și nu mai ploua înăuntru!

Reporter:  Vreți să aruncați în cârca lui Radu Moldovan?

Liviu Rusu: Eu citesc ziarele și îmi zice cineva: ce n-ai făcut-o tu? Păi eu nu le pot face toate. Am avut un mandat de 4 ani și am făcut atâta infrastructură încât ei nu o să facă încă 2 mandate dacă vor sta la conducere.

foto: castelul Teleki din Posmuș, scos la licitație de Consiliul Județean, instituție care NU are bani pt. reabilitare. Preț de pornire: 100.000 de euro! Deocamdată, nimeni NU s-a arătat interesat să-l cumpere, iar clădirea se degradează!

 

k8

 

 

 

 

 

 

 

Reporter:  Ați avut fonduri europene, e foarte ușor de făcut!

Liviu Rusu: Sigur că da, dar cine îi împiedică să nu aibă și ei fonduri europene?

Reporter:  Păi axele s-au închis!

Liviu Rusu: Aaa… s-au blocat când au venit ei… păi de ce au mai venit? Și se vor deschide în 2020… (ironic)!

Liviu Rusu: Și unitatea de implementare a deșeurilor s-a finalizat. Șeful lor, dl Dragnea a pierdut proiectul,la Teleorman, cum s-a pierdut și la Cluj, cum s-a pierdut și la Suceava.. ei atunci care e meritul? Am fost eu mai al dracului, mai frumos și mai deștept și s-a și terminat… eu am intrat și în termenul anexat execuției, alții NU au putut să facă!

 

Despre candidaturi: Mă pasionează votul cetățenilor, NU votul consilierilor județeni!”

 

Reporter:  Dacă tot sunteți atât de bun de ce NU candidați la Consiliul Județean? 

 

 

Liviu Rusu: Eu nu am spus că sunt atât de bun. Oamenii, electoratul trebuie să spună… să ne analizeze calitățile și defectele.

Dacă trebuie să vă răspund întrebăriii… dacă mă cred așa grozav.. NU mă cred… foarte sincer. La ce mi-ar folosi?… Să candidez? NU mă pasionează votul indirect, mă pasionează numai votul direct. Adică oamenilor să le prezinți programul pentru că NU o să aleagă în necunoștiință de cauză și îl alege pentru ceea ce este și a fost el… NU pentru ce va să fie el! Că la vorbit frumos…. și minciuna este o formă de prezentare, poți să spui teoretic, virtual: eu vreau să fac asta. Și dacă ești bun orator poți transmite că vei face. Și nu poți face asta, pentru că totul se reduce la bani, la buget, la fonduri. Și dacă mai poți să atragi fonduri europene, dacă ai echipă și băieți deștepți care știu să lucreze… și să fie o sincronizare între conducător și partea tehnică. Faci lucruri frumoase, dar asta înseamnă muncă, organizare zi de zi!

 

Rusu atacă VITALIA: “Au DUBLAT tariful și o să-l TRIPLEZE!”

 

Despre Vitalia, Rusu are cuvinte grele și susține că NU e normal să dubleze tariful. “Sunt probleme de management, probleme de colectare și cu administrațiile locale. După 2 ani ar trebui să meargă de la sine, iar schimbarea tarifului la 1 an de zile naște dubii pentru cetățeni. Era clauză să nu se schimbe tariful în primii 2 sau 3 ani!”

 

 

Își asumă în TOTALITATE realizarea depozitului de la Tărpiu, care s-a finalizat în 2012, dar amintește că partea de colectare s-a finalizat abia după 2 ani. Liviu Rusu a vorbit și despre alunecările de teren de la depozitul de la Tărpiu, dar și despre dificultatea acestui proiect pe care și-l asumă alții. A amintit că Bistrița e primul județ care a rezolvat chestiunea deșeurior și că în mandatul său s-a finalizat depozitul de la Tărpiu, ceea ce nu s-a întâmplat cu Dragnea, deoarece s-au pierdut banii în Teleorman, la Cluj sunt mari probleme și la Suceava, de asemenea.

 

 

 

“Perversa” pentru Radu Moldovan și plimbările vânătorești prin Alaska și Siberia: … “în astfel de funcții, hobby-ul cel dintâi ar trebui să fie munca!”

 

 

“Fiecare cu realizările lui, eu nu pot să laud ce NU se vede. Că am spus că-i place vânătoarea… e un sport elegant al prinților din Levant! Îl practică cine poate, mai ales când arealul este foarte mare… să te plimbi din Alaskaa până în Siberia e o distanță și necesită timp… dar fiecae cu hobby-ul lui, dar “în astfel de funcții, hobby-ul cel dintâi ar trebui să fie munca!” .

Liviu Rusu a avut câteva ieșiri publice la AS-TV și Sângeorz TV și a desființat întreg P.S.D-ul, atacându-l dur pe Radu Moldovan, dar și pe Ovidiu Crețu. Liviu Rusu a expus realizările sale și i-a provocat pe cei doi lideri ai P.S.D să  argumenteze mega-proiectele pe care EI le-au îndeplinit… Deocamdată Rusu asistă de pe margine la bătălia electorală pentru Primăria Bistrița, dar de fiecare dată când apare dă de pământ cu ambele administrații pe care le consideră falimentare pentru cetățeni…

 

4 bookmark
6 notes
6 views
bookmark icon

6 thoughts on “Rusu îi atacă din toate pozițiile: 1. “Lui Radu Moldovan i-am lăsat bani pentru Biserica din Jelna și de castel, dar i-a cheltuit!” 2. Despre Vitalia – “au DUBLAT tariful și probabil o să-l TRIPLEZE!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.