S-a emis acordul de mediu pentru cea de-a doua etapă a Masterplanului de apă și canalizare în județul Bistrița-Năsăud. Procedura a durat aproape un an și jumătate

 -  -  1484


Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a emis acordul de mediu pentru cea de-a doua etapă a Masterplanului de apă și canalizare, procedura pentru emiterea acestui acord derulându-se pe parcursul unui an și cinci luni.

Potrivit directorului executiv al APM Bistrița-Năsăud, Sever Roman, acordul de mediu a fost emis miercuri, 30 octombrie. ”Astăzi, 30 octombrie 2019, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a emis acordul de mediu pentru Masterplanul de apă și canalizare etapa a II-a, având ca beneficiar SC Aquabis SA”, a anunțat Sever Roman, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

”Vorbim despre un proiect de infrastructură extrem de important pentru județul nostru prin care se vor realiza aducțiuni de apă, rețele de canalizare, stații de tratare și de epurare a apei în 47 de unități administrativ-teritoriale, practic în 139 de localități din județul Bistrița-Năsăud. După o muncă laboriasă, de un an și cinci luni, pentru că atât a durat procedura de mediu pentru acest proiect, acordul de mediu fiind un act esențial pentru Bruxelles în a acorda finanțarea europeană pentru acest proiect, care se ridică în jurul valorii de 210 milioane de euro. Este un proiect foarte important care sunt convins că va crește calitatea mediului înconjurător, a sănătății cetățenilor județului nostru și, bineînțeles, calitatea vieții”, a mai adăugat Sever Roman.

Despre acest important proiect privind infrastructura de apă și canalizare a județului Bistrița-Năsăud, Ziar de Bistrița a mai scris:

139 de localități din 47 de unităţi administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud, cuprinse într-un proiect al Aquabis de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Proiectul are o valoare de peste 200 de milioane de euro

0 notes
609 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *