S-a instalat iarna în zonele montane ale județului Bistrița-Năsăud

 -  -  1229

Iarna s-a instalat în zonele montane ale județului Bistrița-Năsăud. A nins în Pasul Tihuța și în zona Valea Ilvelor, unde s-a așternut deja un covor de zăpadă.

Potrivit datelor transmise de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în județul Bistrița-Năsăud s-a acționat cu 5 autoutilaje și s-au împrăștiat circa 27 tone de material antiderapant pe DN 17 și pe DN 17C.

În cursul nopții trecute, pe drumurile naționale din nord-vestul țării s-a acționat cu 36 autoutilaje și s-au răspândit 304,5 tone de material antiderapant. S-a acționat pe A3, DN 1 și DN 1R – județul Cluj, pe DN 18 – județul Maramureș, DN 17 și DN 17C – județul Bistrița-Năsăud, DN 1H și DN 75 – județul Bihor, DN 1F – județul Sălaj.Acțiunile de deszăpezire continuă și astăzi acolo unde este necesar.Rugăm conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, a anunțat DRDP Cluj.

În ceea ce privește situația din județul Bistrița-Năsăud, autoritățile atrag atenția că pe DN 17D (Valea Mare, județul Bistriţa-Năsăud – Cârlibaba, jud. Suceava) traficul rutier este închis pe toată perioada sezonului rece pentru toate categoriile de autovehicule.

Reamintim că, până sâmbătă după-amiaza, majoritatea județelor din țară se află sub o informare meteorologică de ploi, ninsori şi vânt puternic. În plus, pentru 11 județe din țară a fost emis cod galben de vreme rea.

La nivel național, utilajele de deszăpezire au intervenit pe mai multe sectoare de drumuri naționale pe care a nins.

FOTO: Facebook – Tihuța Retreat, Meteo.BN

0 notes
354 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *