Ultimele noutati

FOTO: Emil din Carpați și Lidia s-au căsătorit pe stil TRACIC! Nuntă vânătorească, cum “n-a fost la nimenea!”

Jurnalistul Emil Iustian Alexandru s-a însurat în acest weekend cu Lidia, aleasa inimii sale. Cuplul excentric a purtat ținute cu influențe tracice prin care au ieșit în evidență și au fost difuzați pe canalele media naționale: TVR 1, România TV.

Cu mândrie, mirele și mireasa au purtat haine din blană de lup, cum purtau tracii. La nunta s, Emil a avut o ținută specială: cizme din piele, realizate la comandă, șapcă dacică și o cămașă tradițională. Mireasa a purtat o rochie din in cu broderie românească, buchet de lavandă, grâu și trandafiri albi.

 

e52

e12

 

 

 

 

 

 

e51

e35

 

 

 

 

 

 

e55

e54

 

 

 

 

 

 

 

Starea civilă a fost oficiată de primarul Ovidiu Crețu, la Panteonul din fața Protopopiatului Ortodox, iar cununia religioasă a fost oficiată la Biserica de la Coroana. Nunta lui Emil cu Lidia a fost celebrată și în ritual ne-creștin, de șeful delegației vietnameze, prezent la Bistrița cu ocazia festivalului de folclor Nunta Zamfirei. Din delegație a făcut parte și ambasadorul Vietnamului la Paris, care a studiat în România. De asemenea, alaiul de nuntași care a traversat Pietonalul a fost admirat de ansamburile folclorice venite la Bistrița și de tinerii prezenți pe terasele din centrul orașului.

 

 

e14

e15

 

 

 

 

 

 

e1

e11

 

 

 

 

 

 

e2

e4

 

 

 

 

 

 

 

 

Festin vânătoresc și bucate alese, pe stil TRACIC!

Petrecerea de pomină a avut loc la Casa Doamnelor, local situat pe Pietonalul Rebreanu! Dansul mirilor a avut loc pe piesa Nothing Else Maters a formației Metallica, prezentată LIVE într-o variantă stilizată. Mirele a fost sufletul petrecerii și a interpretat mai multe melodii, acompaniat de trupa de rock.

 

 

La nunta sa, Emil a servit invitaților bucate alese, pe rețeta tracilor: căprior (preparat de mire, după o rețetă secretă), mied (vin realizat din miere, specialitate inventată de daci) și alte delicatesuri vânătorești. Pasionat de cultura tracică și de vânătoare, Emil “Tracul” a imprimat nunții sale un aer special, presărat cu tradiții istorice.

 

 

emil1

e56

 

 

 

 

 

 

 

e57

e60

 

 

 

 

 

 

 

Celor doi miri, urmași ai marilor TRACI, redacția “Ziar de Bistrița” le urează Casă de Piatră!
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita