S-a măritat Alina Hetrea, fosta consilieră a lui Radu Moldovan! Vezi un INTERVIU “de colecție” cu o doamnă ce-n 4 ani a atins culmile succesului!

Încă de-acum 4 ani, Alina Hetrea se anunța o domnișoară cu mari ambiții, care a urcat treptat pe scara ierarhică și a devenit una din femeile de succes ale Bistriței. În 2012, după rezultatele din campania electorală, domnișoara a devenit șefa de cabinet a lui Radu Moldovan pentru câteva luni. La următoarea campanie din același an, Alina a fost co-optată în echipa Doinei Pană și după victorie a activat în staff-ului ministrului. Ulterior, domnișoara Hetrea s-a angajat  în administrația centrală, la Ministerul Agriculturii și este director de Cabinet al secretarului de stat Daniel Dumitru Botănoiu.

 

A fost cerută în căsătorie în luna noiembrie 2015, iar după câteva luni a devenit mireasă… la ea acasă.

h665

h65w

hh65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La nunta de la locaul JW President au fost invitați mai mulți politicieni și oameni cu influență din Bistrița.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirele Viorel Rădulescu este originar din Piteşti şi lucrează la Târgu Mureş unde e ofiţer la Crimă Organizată.  Cuplul a fost nășit de Marius Linul  – șeful I.P.J BN .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În 2012 s-a lansat spre SUCCES! Vezi un interviu cu Alina Hetrea, femeia din umbra lui Radu Moldovan!

 

hetrea6-440x330Alina Hetrea a avut o ascensiune fulminantă în carieră, mai ales când USL a luat puterea. După cinci ani petrecuți la APIA, domnișoara Alina este acum pe cai mari și îl sfătuiește pe cel mai mare om din județ. Imediat ce a câștigat bătălia electorală, Radu Moldovan a decis să o țină aproape pe consiliera sa de imagine.

Alina  a absolvit Facultatea de Administrație Publică din cadrul Babeș – Bolyai și este licențiată în Științe Politice și Administrative. A început un master internațional în „Public Management” în colaborare cu Universitatea din Michigan, dar nu l-a finalizat, deocamdată. Mai are un master  în „Managementul Calității” la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Blindată de diplome, Alina Hetrea ar vrea un doctorat în Public Management, dar zice că nu are timp pentru studii aprofundate. Poate, mai târziu!

După absolvirea facultății, madam Hetrea s-a angajat la APIA prin concurs unde a activat vreme de cinci ani. În acele vremuri, directorul Scurtu i-a făcut zile fripte, dar Alina a uitat tot și nu vrea răzbunare, deși ar putea-o face lejer la un sfat de taină cu Radu Moldovan. În cadrul APIA, Alina a lucrat în teren, acest departament fiind considerat „Batalion Disciplinar”. Așa a reușit să cunoască oamenii de rând și zice că zâmbetul de pe fețele lor e cel mai prețios lucru ce i s-a întâmplat în perioada A.P.I.A.

hetrea-4-440x330Domnișoara a deținut catedra de Administrație Publică și a lucrat aproape de studenți vreme de un an. Programul infernal a făcut-o să renunțe la catedră. Până la ora 16 muncea la APIA, iar seara preda ore la extensia Babeș Bolyai. Ca și asistent universitar, Alina zice că și-a retrăit anii de studenție și a avut o relație specială cu studenții. În acea perioadă a pus bazele Asociației Studenților din Administrație și a dorit să înființeze o trupă de teatru, lucru care nu s-a mai finalizat. În schimb a reușit să încheie un protocol între UBB și APIA și astfel 30 de studenți au făcut practică plătită în cadrul Agenției. Alina Hetrea a acordat un interviu publicației noastre și a vorbit despre viața ei, despre carieră și planuri de viitor.

Reporter: De ce ați ales să vă întoarceți în Bistrița?

Alina Hetrea: Hmmmm, sunt singură la părinți și am crezut mereu că oriunde poți să performezi, să devii mai bun în ceea ce faci, nu contează orașul. Sunt apropiată de părinții mei și îmi place Bistrița, de aceea am ales să vin acasă, deși oferte de muncă aveam și în Cluj.

În primă fază m-am angajat la APIA și m-am autoperfecționat ca și funcționar public. Am avut tangențe cu oameni simpli, de la țară de la care am învățat foarte mult. Sunt sinceri și inteligenți, oameni de valoare, credeți-mă. Mergeam în teren să fac măsurători, indiferent de vreme și aveam o satisfacție enormă că îi ajut prin ceea ce fac. Astea au fost clipele plăcute din vremurile de-atunci.

Reporter: De ce ați plecat de la APIA?

Alina Hetrea: Mi-am făcut treaba cu plăcere și am urcat ierarhic de la debutant, la consilier asistent și pe urmă ca și purtător de cuvânt.  Atunci am renunțat și la catedră pentru că nu mai rezistam fizic. Cu conducerea nu am fost în relații foarte bune, dar asta e! Am demisionat până la urmă și am intrat în mediul privat, la Metropolis.

Reporter: Cum ați ajuns consiliera lui Radu Moldovan?

re3Alina Hetrea: La Metropolis am lucrat câteva luni și a venit această propunere, pe care nu am refuzat-o. Îmi plac provocările și am acceptat să fiu consiliera personală a domnului Radu Moldovan, care este un om deosebit, vă garantez!

Reporter: Ați vrea să fiți șefă la APIA, în locul lui Scurtu, fostul șef?

Alina Hetrea: Nuuuuu, nu am astfel de gânduri! Îmi place mult ceea ce fac și vreau să fiu alături de domnul președinte.

Reporter: V-ar interesa să conduceți o altă instituție deconcentrată sau să fiți șefă la Agenția de Dezvoltare Intercomunitară, în locul ginerelui lui Liviu Rusu?

Alina Hetrea: Nu vânez funcții sau titluri de onoare! La momentul ăsta îmi place ceea ce fac, dar nu mă opresc și voi continua să mă autoperfecționez.

Reporter: În campania USL v-ați pus amprenta?

Alina Hetrea: Nu aș vrea să povestesc despre aceste lucruri, doar atât vă spun că toate detaliile electorale s-au pregătit în laboratorul de campanie din Bistrița. Trecem peste aceste aspecte, vĂ rog?

Reporter: Aveți adeziune la PSD?

Alina Hetrea: Nu, nu am. Eu sunt consiliera domnului Radu Moldovan. Atât!

Reporter: În timpul liber, ce faceți?

Alina Hetrea: Oooooooooo, mă răsfăț alături de părinții mei cu care am o relație specială. Duminica îmi beau cafeaua cu tata, mă joc cu cățeii mei… am cinci câini superbi: un Cane Corso, doi caniche, un chiuaua și unul care nu e de rasă, am papagali și multe păsări (pentru că tata e Președintele Crescătorilor de Păsări de Rasă) Am trandafiri acasă și mă ocup de grădinărit, mai gătesc pentru că mă pricep și la asta… 

Îmi place echitația și am avut o iapă rasa lipițan care a murit, o chema PRADA, am amintiri plăcute cu ea…  cam asta fac în timpul liber, stau alături de părinții mei și mă bucur de viață. Mai și citesc, îmi place Petre Țuțea, Mihail Bulgakov, Dostoievski, Ion Minulescu, ascult muzică clasică, pe Schumann, Verdi, Johann Sibelius și alții. Iar dintre artiștii români îmi plac Tudor Gheorghe și Grigore Leșe…

Reporter: Aveți mastere, știți găti vă place viața de familie și sunteți și o femeie citită. Ce credeți că mai lipsește din peisaj, știți?

Alina Hetrea: Nu, oare ce?

Reporter: Mirele!!!

Alina Hetrea: Ha,ha, ha sunt încă tânără… nu am împlinit 30 de ani și nu am complexe în sensul ăsta. Sunt chestiuni pe care nu le poți controla și când va fi să fie, vom vedea. Nu îmi fac planuri cu bătaie lungă, îmi place să trăiesc viața și să fiu optimistă. Este vreme pentru toate, și pentru măritiș!

Reporter: Ce calități credeți că aveți?

Alina Hetrea: Sunt loială, ambițioasă și încăpățânată… cred că toate astea sunt calități!

Reporter: Oameni care vă insipiră? Citate care vă ghidează?

Alina Hetrea: Cred că tatăl meu este persoana care mă inspiră cel mai mult! Cu el am amintiri frumoase și îl iubesc enorm. Un citat celebru: Hmmmm, cred că Legea lui Moisil –  Nimic nu costă mai scump decât neștiința!

Reporter: Sunteți o femeie invidiată, pentru calitățile dumneavoastră și eventual pentru ascensiunea fulminantă?

Alina Hetrea: Nu îmi place să cred că am dușmani, dar cea mai bună armă e ignoranța! Asta doare cel mai tare!

În viitorul apropiat, Alina Hetrea zice că nu vrea funcții cadou și exclude să fie numită directoare la vreo instituție deconcentrată. Vrea să rămână consiliera de imagine a lui Radu Moldovan dintr-un simplu motiv: zice că îi place enorm ceea ce face!

h6Interviu publicat în bistritaonline.ro, în iunie 2012, imediat după instalarea lui Radu Moldovan la Consiliul Județean. La 4 ani distanță, Alina Hetrea avea să-și cunoască mirele de care s-a făcut referire în interviu și să atingă cele mai înalte culmi ale succesului, în plan profesional.

 

 

 




Comentarii

  • Un cuplu foarte potrivit care ne-au oferit momente emotionante. Nunta frumoasa, cu invitati de calitate si foarte petrecareti. Ne bucuram ca am fost alaturi de voi ! Casa de Piatra ! P.S.: Alina, se poate mandri Bistrita cu tine …… 😉 !

  • De când a fost mică a spus ca o sa realizeze ceva in viata si uite ca a făcut felicitări !!

  • Te imbratisez cu drag din Bucuresti. Ai fost super

  • N-am auzit de ea pana acum dar a demonstrat ca in viatza se poate si fara compromisuri. Succes

  • Mie mi-a fost profesoara. E foarte de treaba si desteapta si ma bucur pt ea




Caricatură

Ziar de Bistrita