S-a oprit construcția la blocul lui Negrea de pe str. Lucian Blaga! Tribunalul a hotărât suspendarea autorizației semnate de Crețu și urbaniștii Primăriei Bistrița, caz în care se sistează lucrările! Avocații merg până la capăt și cer DEMOLAREA

 -  -  68558Primăria Bistrița a autorizat construcția unui bloc de 6 etaje la intersecția străzii Lucian Blaga cu Calea Moldovei. Imobilul va avea S+P+4E +2 E retrase și este construit de Marius Negrea, patronul firmei Consult Imobil. Șantierul a început și se lucrează în ritm alert! Blocul de pe Lucian Blaga este construit pe o parcelă relativ îngustă, dar după cum se vede imagini, imobilul este unul spectaculos cu terase la etajele superioare, cu spații comerciale la parter și spații verzi.

Un vecin din imobilul alăturat a dat în judecată Primăria Bistrița și a OPRIT lucrările la bocul de 6 etaje! Construcția îi va UMBRI toate ferestrele de la apartament!

“Blocul în care este situat apartamentul în care locuiesc are un regim de înălțime de P + 2 E, iar cel care urmează a fi edificat are un regim de înălțime de S+P+4E +2 E. În aceste condiții, construcția ce urmează a fi edificată îmi ocupă toate ferestrele apartamentului, acesta fiind lipsit de lumină naturală pe toată perioada zilei, fiindu-mi grav vătămate drepturile și interesele legitime prin emiterea actului administrativ.” – susține persoana în cauză.

Autorizația semnată de primarul Crețu a fost SUSPENDATĂ! Decizia Tribunalului: 

“având ca obiect suspendare executare act administrativ. Suspendă executarea autorizaţiei de construire nr. 343 /18.04.2017, emisă de Primăria Municipiului B. până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu drept recurs în cinci zile de la comunicare, cererea de recurs se va depune la tribunalul Bistriţa-Năsăud. Pronunţată în şedinţă publică în 22.05.2018.”

Dacă NU se respectă o hotărâre judecătorească, se intră pe PENAL!

Autorizația este suspendată până la pronunțarea instanței pe fond, iar dacă muncitorii continuă să construiască se încalcă o hotărâre judecătorească! Autorizația de construcție este SUSPENDATĂ începând din 22.05. 2018, dată la care s-a pronunțat instanța (adică imediat)

Primăria Bistrița poate face recurs, dar cu toate astea, decizia instanței este EXECUTORIE, adică se pune în aplicare instant, chiar dacă recursul va fi acceptat sau respins.

În 23 mai, muncitorii au lucrat, cu toate că autorizația de construcție fost SUSPENDATĂ! Asta deoarece Disciplina în Construcții (birou aflat în subordinea Primăriei Bistrița NU au vizitat șantierul pentru a aplica sancțiunile ce se impun).


La blocul de pe Lucian Blaga s-a lucrat într-un rim accelerat. În câteva luni de la eliberarea autorizației s-a construit parcarea subterană, fundația și construcția blocului a ajuns deja la etajul 2, umbrind TOTAL blocul din vecinătate. Juriștii Primăriei Bistrița pot face recurs la Curtea de Apel și solicita anularea deciziei Tribunalului BN, singurul mod în care pot continua lucrările.

NU există studiu de însorire!

Ordinul sănătății nr 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației:
În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidenţiază ca distanţa dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire.

Amplasarea clădirilor destinate locuințelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minim o oră jumătate la solstițiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire și din locuințele învecinate.

ORDIN Nr. 536 din 23 iunie 1997

Art. 2

Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1 1/2 ore zilnic, la solstiţiul de iarnă, a tuturor încăperilor de locuit. Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc.

Niciunul din vecini nu și-au exprimat vreun acord în formă autentică pentru a se deroga de la dispozițiile legale ce guvernează autorizarea în domeniul construcțiilor.

După ce Tribunalul BN a SUSPENDAT autorizația de construcție, recursul va fi judecat de Curtea de Apel Cluj! De cealaltă parte, vecinii implicați în proces sunt hotărâți să mergă până la capăt și să ANULEZE autorizația de construcție, caz în care blocul lui Negrea va fi DEMOLAT!

6 bookmark
8 notes
283 views
bookmark icon

8 thoughts on “S-a oprit construcția la blocul lui Negrea de pe str. Lucian Blaga! Tribunalul a hotărât suspendarea autorizației semnate de Crețu și urbaniștii Primăriei Bistrița, caz în care se sistează lucrările! Avocații merg până la capăt și cer DEMOLAREA

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.