S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 154, pe traseul DN 17 – Sărata – Mărișelu – Șieu – Șieuț – Monor – limită cu județul Mureș

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat 65 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de peste 940 de milioane de lei.

Contractele semnate vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea, modernizarea și extinderea rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare, refacerea unor podețe, precum și reabilitarea și extinderea unor poduri”, precizează Ministerul Dezvoltării.

Pe lista celor 65 de contracte de finanțare semnate figurează și trei obiective de investiții din Bistrița-Năsăud, respectiv modernizarea DJ 154, km 17+000-51+720, limita județ Mureș – Sărata – DN 17, proiect al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cu o valoare de 140 milioane lei, modernizarea infrastructurii de interes local în comuna Șintereag, cu o valoare de 6,7 milioane lei și modernizare străzi în comuna Poiana Ilvei, cu o valoare de 10 milioane lei.

În ceea ce privește proiectul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de modernizare a DJ 154, este vorba despre un tronson în lungime de circa 34,5 km, care pornește din DN 17, traversează localitățile Sărata – Mărișelu – Șieu – Șieuț – Monor și continuă până la limita cu județul Mureș.

https://www.ziardebistrita.ro/inca-un-pas-pentru-modernizarea-dj-154-pe-traseul-dn-17-sarata-mariselu-sieu-sieut-monor-limita-cu-judetul-mures/