S-a semnat contractul pentru montarea de panouri fotovoltaice la marii consumatori ai societății Aquabis

S-a semnat contractul pentru montarea de panouri fotovoltaice la marii consumatori ai societății Aquabis, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

În aproximativ 4 luni, vor fi montate panouri fotovoltaice la sediul companiei Aquabis, dar şi la diferite staţii de epurare, de tratare sau de captare a apei, din Beclean, Bistrița, Sângeorz-Băi, Salva, Rodna, Feldru, Lunca Ilvei, Chintelnic, Anieș sau Bistrița Bârgăului.

”Energia verde pentru reducerea costurilor este esențială, iar împreună construim un viitor mai verde și mai durabil”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Prin utilizarea energiei obţinute din surse regenerabile pentru consumul propriu, Aquabis speră că valoarea facturilor cu energia electrică se va reduce, acesta fiind și principalul scop al investiției.

Valoarea contractată este de circa 12,2 milioane lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, contribuția beneficiarului fiind de 6 %. Lucrările vor fi executate de compania Datacor. 

Check Also

Pieton accidentat de o mașină pe DN 17D, în Năsăud

Un pieton a fost accidentat, sâmbătă, de o mașină pe DN 17D, în orașul Năsăud. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.