S-a semnat un contract de aproximativ 10 MILIOANE de euro pe colectare selectivă! 188.000 de pubele vor fi oferite GRATIS!

La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a semnat contractul de finanțare prin fonduri europene pentru achiziționarea a 188.329 de pubele destinate colectării selective a deșeurilor în Bistrița-Năsăud.

Contractul de finanţare ”Recipiente de colectare a deşeurilor pentru dezvoltarea şi modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud” are o valoare totală de 47,48 milioane lei, din care 27,16 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare, a precizat ministerul.

Aceste pubele vor fi distribuite gratuit fiecărei gospodării și vor asigura oamenilor din județul nostru condiții pentru o colectare selectivă mai facilă și mai eficientă a deșeurilor reciclabile.

Ne dorim ca într-un timp scurt să achiziționăm și să distribuim cetățenilor cele:
– 83.443 pubele albastre pentru colectarea hârtiei și cartonului
– 83.443 pubele verzi pentru colectarea sticlei
– 21.443 pubele galbene pentru colectarea plasticului și metalului.

Beneficiile colectării separate corecte a deșeurilor sunt semnificative:


– reducem poluarea mediului înconjurător prin reciclarea deșeurilor;
– dăm valoare deșeurilor reciclabile, iar banii obținuți din valorificare se întorc în comunitățile din județul nostru;
– ne bucurăm de o natură mai curată;
– lăsăm un viitor mai bun și mai sănătos generațiilor viitoare;

„Dorim să asigurăm cetățenilor județului Bistrița-Năsăud servicii de salubritate de calitate prin care să creștem gradul de reciclare a deșeurilor colectate. Am pornit de la 11 % procent de valorificare a deșeurilor reciclabile în anul 2020, iar prin măsura colectării de la poarta casei și efortul și implicarea cetățenilor am reușit să creștem acest procent la peste 30 %.

Suntem încrezători că prin această investiție, acest procent va crește semnificativ, iar banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se vor întoarce în toate comunitățile din județul Bistrița-Năsăud.

Mulțumim domnilor Radu Moldovan – Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud , Adrian Câciu – Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Bogdan Ivan – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnului deputat Daniel Suciu – vicepreședintele Camerei Deputaților și dnei Monica Săsărman – Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect important pentru județul nostru.

Mulțumim colegilor din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, precum și colegilor din ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, implicați în elaborarea și accesarea acestui proiect!” – au transmis reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița- Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *