S-au afișat rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a

 -  -  914


Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2020-2021).

Au fost repartizați 113.480 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

  • 12.408 elevi la specializări vocaţionale;
  • 600 de elevi în învăţământul militar;
  • 1.880 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
  • 659 de elevi în învățământul special.

Alți 25.257 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic.

În total, au fost completate 1.998.884 de opțiuni, rezultând o medie de 16 opţiuni/elev.

348 de candidați au fost admiși cu media generală 10.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, elevii care au obținut medii de 10 la examenul de Evaluare Națională au optat pentru a își continua studiile la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița sau la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița. Tot la aceste colegii s-a intrat și cu cele mai mari medii.

Situația din Bistrița-Năsăud poate fi consultată AICI.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

8.570 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 – 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

În total, au rămas disponbile peste 37.000 de locuri în învățământul liceal, învățământul profesional, învățământul dual și învățământul liceal tehnologic.

ACTUALIZARE

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a făcut precizări cu privire la situaţia din judeţ. Astfel, potrivit datelor IŞJ Bistria-Năsăud, 1.734 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul şcolar 2020-2021).

În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat 1682 de elevi, dintre care 1006 candidaţi la filiera teoretică şi 676 candidaţi la filiera tehnologică. De asemenea, au mai fost repartizaţi în alte judeţe un număr de 52 elevi din Bistriţa-Năsăud, iar în judeţul nostru au fost repartizaţi un număr de 37 elevi provenind din alte judeţe.

Au fost admişi în etape anterioare repartizării computerizate:

– 292 elevi la specializări vocaţionale;

– 13 elevi în învăţământul militar;

– 18 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 15 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor cu certificat CES (Cerinţe Educaţionale Speciale).

În total, au fost completate 15952 opţiuni, rezultând o medie de 8 opţiuni/elev.

6 candidaţi au fost admişi cu media generală 10.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 22, 23 şi 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
205 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

0 notes
39 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *