S-au publicat rezultatele la examenul de Bacalaureat! Doi absolvenți ai clasei a XII-a din Bistrița-Năsăud au obținut medii de 10

 -  -  11054Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2020 au fost publicate marți, 30 iunie. Acestea pot fi consultate pe portalul bacalaureat.edu.ro.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, la nivelul județului Bistrița-Năsăud există două medii de 10, obținute de elevi ai Colegiilor Naționale ”Andrei Mureșanu” și ”Liviu Rebreanu” din Bistrița. 

În total, medii cuprinse între 9,90 și 9,99 au obținut alți 8 absolvenți ai clasei a XII-a din Bistrița-Năsăud, atât de la licee din Bistrița, cât și din Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi sau Prundu Bârgăului.

De asemenea, peste 430 dintre candidații din Bistrița-Năsăud au obținut medii cuprinse între 9,00 și 9,90. Alți peste 400 de candidați au obținut medii între 8,0 și 9,0.

Medii între 7,0 și 8,0 au obținut circa 300 de elevi și alți aproximativ 300 de elevi au obținut medii între 6,0 și 7,0.

La această sesiune a examenului de Bacalaureat, un număr de 1.502 absolvenți au reușit să obțină cel puțin media 6, astfel că ei au fost declarați reușiți. Un număr de circa 800 de candidați au fost declarați respinși.

Totodată, dintre cei 2.400 de absolvenți de liceu care s-au înscris pentru a susține probele, 5 au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, iar 81 nu s-au prezentat pentru a susține probele scrise.

Contestațiile pot fi depuse astăzi în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

ACTUALIZARE

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud vine cu precizări:

  • Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale din județul Bistrița-Năsăud care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 64,77%.
  • În sesiunea iunie-iulie 2020, în județul nostru au promovat 1502 de candidați, dintr-un total de 2319 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1390 candidați sunt din promoția curentă, iar 112 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 81 candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.
  • Doi candidați provenind de la Colegiul Național Andrei Mureșanu și Colegiul Național Liviu Rebreanu au obținut media 10.
  • 44 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 68 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 105 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

1 notes
179 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *