Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, noi vești despre Autostrada Nordului

 -  -  11178


Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a oferit vineri, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, noi informații cu privire la proiectul de infrastructură rutieră Autostrada Nordului, obiectiv împărțit în trei loturi: Baia Mare – Bistrița, Bistrița – Vatra Dornei, Vatra Dornei – Suceava.

Acest obiectiv are și o lege publicată în Monitorul Oficial și promulgată de către președintele Klaus Iohannis, o lege prin care noi ne asumăm să construim acest obiectiv. Guvernul României a decis să scoată la licitație, prin intermediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cele trei tronsoane pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Odată ce finalizăm aceste documentații, vom scoate la licitație execuția lucrărilor”, a declarat ministrul Lucian Bode în conferința de presă susținută la Satu Mare.

Potrivit ministrului, pentru fiecare lot au fost depuse câte trei oferte. Pe două dintre cele trei loturi a fost stabilit câștigătorul, în vreme ce pentru cel de-al treilea lot licitația a fost contestată.

Au fost depuse câte trei oferte pentru fiecare tronson în parte. Aceste oferte au fost analizate, s-a stabilit câştigătorul şi pentru lotul II şi lotul III şi anume Bistriţa – Vatra Dornei, Vatra Dornei – Suceva. Nu au fost contestaţii, undeva în maxim o săptămână, 10 zile vom semna contractul cu antreprenorul desemnat câştigător pentru a realiza documentaţia. Termenul este de 18 luni pentru a o preda. Imediat ce documentaţia va fi predată, vom scoate la licitaţie execuţia lucărilor. Finanţarea, aşa cum am mai spus, noi o propunem a fi realizată din fonduri europene“, a adăugat Bode.

Ministrul a completat că licitația care a fost contestată viza Lotul I (Baia Mare – Bistriţa) din Autostrada Nordului.

“Din păcate, pentru Lotul I, cel care ne impactează pe noi şi ne interesează cel mai mult, este înregistrată deja o contestaţie. După ce se vom finaliza contestația, se va încheia perioada de răspuns, mai întâi la CNSC (n.r. – Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), apoi vedem dacă se va merge mai departe la Curtea de Apel, la începutul anului vrem să semnăm contractul de documentaţie şi pentru Lotul I. De altfel, cea mai avansată porţiune din tot ce înseamnă Autostrada Nordului este drumul de legătură dintre varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare şi ieşirea spre Ungaria, prin Oar. Acolo am semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare şi am convingerea că se vor respecta termenele. Noi am semnat ordinul de începere pe 10 august și avem speranța că această documentație – studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție – va fi predatăpână în februarie și cei 16 km de drum expres vor fi scoși la licitație până la sfârșitul anului viitor“, a mai spus ministrul Lucian Bode.

1 notes
303 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *