Să ai legea ta în Bistrița Europeană. Asta înseamnă să fii mafiot! ILEGAL, Marius Negrea ridică 3 etaje-n plus. BLATIȘTII Primăriei stau cu mâinile-n sân așteptând ceva să pice…!

negreas1Marius Negrea, patronul CONSULT IMOBIL e unul din cei mai mari dezvoltatori de pe plan local. O parte din investițiile sale au avut mici probleme, dar afaceristul a avut grijă să-și rezolve chestiunile apărute pe parcurs.

 

 

 

 

nn8 - CopyCu sistem bine pus la punct, Negrea a reușit de fiecare dată să intabuleze și să-și vândă proprietățile construite în afara autorizației inițiale. Este cazul blocului de pe Calea Moldovei (intrarea în complexul Cibela), a unui complex de case de pe Valea Rusului, dar și a altor construcții.

 

 

 

Bloc de fițe, în afara legii

n00Pe strada Crinilor se află un cimitir, care a fost închis special pentru a permite construcția acestui bloc; se află prima școală românească (clădire istorică) și întregul front NU permitea construcții cu etaj. Într-un final, blocul de fițe de pe strada Crinilor a obținut autorizație prin unele artificii urbanistice. S-a întocmit un Plan Urbanistic Zonal, care a permis evitarea restricțiilor din urbanism.

 

Teoretic, blocul NOU nu avea voie să aibă o înălțime mai mare decât a blocului vecin, de pe strada Locotenent Călin, lucru prevăzut în PUZ prin limitarea unui număr MAXIM de 4 etaje.

“Clădirea multifuncţională va avea regimul de înălţime cuprins între P+4E şi parţial P + 7E în zona de închidere a câmpului vizual cu un cap de perspectivă.” se arată în PUZ-ul aprobat prin Hotârâre de Consiliu Local.

VEZI Hotărârea prin care s-au impus CONDIȚII drastice acestei investiții:

http://www.primariabistrita.ro/templateweb/2010/hotarari.nsf/Hotarari/F8341A7FA7148450C2257818003B3576?OpenDocument

 

După obținerea autorizației, proiectul NU a fost respectat și în realitate, Negrea a mai ridicat 3 etaje retrase, fapt care a atras o serie de nereguli : distanțele NU au fost respectate, Procentul de Ocupare a Terenului, de asemenea, deoarece construcția s-a extins către stradă. Locurile de parcare din subsol NU vor ajunge, din moment ce blocul a fost extins față de proiectul inițial și s-au creat noi apartamente la ultimele etaje.

 

 

 

Urbaniștii admiră cum Negrea îi sfidează

Pentru etajele ridicate în afara autorizației, dar și pentru alte nereguli sesizate, Primăria Bistrița a aplicat două amenzi, cea maximă fiind 10.000 de lei… Amenzile au fost contestate și până la pronunțarea instanței, afaceristul continuă lucrările. Procedural, următoarea etapă implică o plângere penală și sistarea automată a lucrărilor. Dacă lucrurile se inflamează, constructorul poate ajunge la mâna unui procuror, care de obicei în astfel de cazuri aplică o amendă penală.
Juriștii lui Negrea jonglează pe legea 50/1991, o lege depășită care a favorizat haosul din urbanismul local în special în privința blocurilor. Proiectul a fost întocmi de Marcela Tămaș, soția arhitectului-șef din Primăria Bistrița.

Chiar dacă s-au construit 3 etaje-n plus, poate avea loc intrarea în legalitate prin aprobarea unui NOU Plan Urbanistic de Detaliu care să includă etajele ridicate-n plus. Teoretic, Marius Negrea va fi la cheremul urbaniștilor, dar greu de crezut că se va emite ordin de demolare a lucrărilor efectuate FĂRĂ autorizație. Mai ales că în joc e aproape 1 MILION de euro.

 

 

 

3 etaje = 1 MILION de euro. La nivelul ăsta parcă merită să te riști. Alții ar face pușcărie pentru așa bănet!!!

Blocul de fițe de pe Crinilor este unul din cele mai îndrăznețe proiecte imobiliare din Bistrița. La parter se vor amenaja spații comerciale, iar la etajele superioare vor fi apartamente cu terasă.

Prin modificările aduse proiectului inițial, Negrea va construi 3 etaje în plus, adică cel puțin 1.000 de metri pătrați. La un preț estimativ de 1.000 de euro/mp, Negrea poate încasa 1 MILION de euro din această combinație. Primăria Bistrița are două variante:

 

1. Să aprobe modificările din proiect și cele 3 etaje în plus, chiar dacă autorizația NU a fost respectată, sau

2. Să impună DEMOLAREA celor trei etaje construite ILEGAL.

Chiar dacă a fost amendat și organele competente s-au sesizat, Negrea continuă lucrările de pe Crinilor, face slalom printre legi și le râde-n față urbaniștilor din Primărie care i-au autorizat investiția…

 

UPDATE: Într-un final, Marius Negrea a fost trimis în judecată pentru că a construit fără să respecte autorizația de construcție. În fapt, pe strada Crinilor a ridicat 3 niveluri în plus ( 2 etaje + un etaj-tehnic). Astfel de la proiectul care prevedea P + 7 etaje , pe strada Crinilor a ieșit un bloc de S+P+9E+E retras, unde NU s-a respectat regimul de înălțime și procentul de ocupare a terenului. În primă instanță, Marius Negrea a pierdut procesul cu Primăria Bistrița! 

Vezi DETALIILE acestui șmen imobiliar, pus la punct de pe vremea lui Vasile Moldovan: https://www.ziardebistrita.ro/a-inceput-constructia-unui-bloc-nou-pe-crinilor-marius-negrea-ridica-7-etaje-intr-o-zona-istorica-deja-sufocata-de-masini/
Comentarii

 • o sa construiasca fiecare cum il duce capu si apoi sa l vad pe primar cum o scoate la capat.

 • Balan Marius- Ecologist B-ta

  TRAIASCA MAFIA in CONSTRUCTII. Traiasca URBANISMUL, TRAIASCA PRIMARIA, TRAIASCA ADMINISTRATIA ROMANEASCA, incapabila sa conduca un STAT EUROPEAN !

 • Se pare ca legea “ad literam” functioneaza numai pentru unii….Asta este societatea in care traim,din pacate .

 • Ni se prezinta doua variante: 1 si 2. Dar daca Primaria va aplica varianta 3? Atunci va fi totul “mai mult ca perfectu’ ” ? Dar urmarile, care vor fi?

 • nu o respectat nimic.o zdreanta de om .se crede buricu pamintului.o uitat cind dormea intre paturi pe dragos voda.marele investitor. un infractor de spalare de bani si trafic de influenta.

 • Io propun ca de acum inainte Marius Negrea sa construiasca fara nicio autorizatie pt ca e baiat bun si face blocuri mai bune ca Lucian Ungur, Kalman Stern sau altii. Autorizatii sa obtina numai fraierii. ce ziceti?

 • client Consult Imobil

  O vorba din popor zice ca “nu mor caii cand vor cainii” :-P…
  noi, clientii, suntem alaturi de Marius Negrea si suntem siguri ca isi va duce la indeplinire planurile cu succes ca si pana acum, indiferent cat de mult se oftica altii 🙂

 • Keep calm și bea palinca..Va veni și vremea lor…keep kalm

 • Unde e secretara lui Negrea? Nu-i mai ia apararea prin comentarii ca si mai demult? 🙂 e plecata in concediu?

 • Nu asta-i baiul mare in urbanism. Baiul mare este in curtea lui Balan, adica subsemnatul, care am construit o casa P+M pe terenul mostenit din 1939, cumparat de tatal meu, DR. in DREPT. Constructia are toate avizele, la zi ,toate dosarele de rezistenta, si este platita si autorizatia, si de 8 ani nu mai vine. Terenul este intabulat cu acte in regula, pe mine, dupa decesul tatalui meu.. De ce este blocata ilegal eliberarea autorizatiei? Un smecher de vecin, si-a angajat un smecher de avocat, blocandu-mi autorizatia, spunand ca mi-am construit casa pe terenul lui. Asa se face in noua democratie. Ca sa obtii ceva ce nu este al tau, incepi santajul, ajutandu-te de institutiile corupte ale statului. Asa ca cine doreste sa sisteze lucrarile, la acel bloc, o poate face simplu. Cu un smecher de avocat,si cu o administratie idioata, care nu se descurca in acte de proprietate, si nici nu o intereseaza asa ceva.

 • Cetățean bistritean

  Daca se construiește nu e bine, blocurile construite de acest dezvoltator sunt cele mai bune calitativ din Bistrita, ma deranjează ce vad vis a vis de bloc mult mai mult!

 • se zice ca in spatele investitiei e Ioan Oltean. Cine are curaj sa verifice?

 • Blocul asa o sa ramana, pt ca nimeni nu va demola nimic. Sunt interese prea mari in B-ta si cine semneaza actele in primarie stie despre ce ee vorba

 • O sa dea spaga unde trebuie si gata. Ce va mira

Caricatură

Ziar de Bistrita