Să fie bine pentru toată lumea: Sighiartău devine șeful P.N.L, iar Ioan Turc prinde o funcție în umbra tânărului președinte!

Robert Sighiartău a fost validat la București pentru funcția de președinte al P.N.L și va conduce partidul cel puțin până după alegerile parlamentare. Sighiartău are 28 de ani și se află la al II-lea mandat de consilier județean, este director general a reprezentanței Toyota și un membru cu influență în rândurile penticostalilor.

 

Oltean: “Turc e susținut de un grup de interese!”

Ioan Oltean susține că Turc a fost susținut de o anumită grupare în interiorul partidului și a dat de înțeles că știe el cum a obținut cele 29 de voturi.

“Eu nu vreau să comentez în niciun fel cum s-au luat 29 de voturi. Aș putea să aduc argumente pertinente în privința asta pentru că încă cunosc partidul acesta, însă pot să vă spun că în momentul acesta există o tabără majoritară care îl susține pe Robert Sighiartău. Și există un grup determinat de interese care, nu că NU l-a susține pe Sighiartău, ci din interese personale l-au susținut pe Ioan Turc… care este un excelent om politic, dar care a stat pe margine!” a declarat Oltean.

 

 

 

În cadrul Biroului Politic Național, mandatul lui Sighiartău a fost validat, iar contra-candidatul acestuia a prins o funcție pe coordonare. Pentru validarea de la centru, s-a vehiculat și numele lui Augustin Zegrean, dar se pare că acesta a refuzat.

 

Ioan Turc prinde o funcție în umbra lui Sighiartău și devine prim-vicepreședinte coordonator al organizației județene. Prin cooptarea lui Turc în structurile de conducere s-a încercat o împăcare a celor două grupări, votul intern fiind foarte strâns. Sighiartău – Ioan Turc: 32 – 29.

O funcție similară “de împăcare” a deținut și Florin Urâte, după ce Monica Săsărman a câștigat bătălia internă. La acea vreme, Ioan Otean a înființat funcția de prim-vicepreședinte pe probleme economice, special pentru Urâte.

 

 

 

De data aceasta, Florin Urâte a preferat să stea deoparte și NU s-a mai implicat în acțiunile PNL-ului din ultimele alegeri.

 

Deși Blaga anunța că cei care au deținut funcțiile de co-președinți vor fi prim-vicepreşedinţi coordonatori în organizaţie, se pare că la Bistrița lucrurile au stat altfel și funcția de coordonare o prinde Ioan Turc. În acest caz, Dolha și Florian sunt “out” și în interior, bătălia pe lista de la toamnă va fi cruntă.

 

 

 

Citiți și:

f3-801x400La 28 de ani, Robert Sighiartău a fost ales președinte al P.N.L, la doar 2 voturi diferență de Ioan Turc! Urmează validarea “de la centru!

https://www.ziardebistrita.ro/sighiartau-e-sef-la-pnl/

 
Comentarii

  • Oltean vrea sa controleze tot in acest partid si nu a inteles ca nimeni nu il vrea alaturi

Caricatură

Ziar de Bistrita