Sală de evenimente din Telciu, distrusă de un incendiu care ar fi pornit de la un aparat de aer condiționat

 -  -  1


O sală de evenimente din localitatea Telciu a fost cuprinsă, joi, de un puternic incendiu, pompierii fiind solicitați să intervină pentru a stinge focul.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au fost direcționate mai multe autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au stabilit că incendiul se manifesta în interiorul sălii de evenimente, cu degajare mare de fum, fiind afectate de flăcări elemente de mobilier (mese și scaune), precum și izolația interioară.

Prima intervenție a fost asigurată de pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Telciu, care au reușit să împiedice extinderea incendiului la un imobil învecinat (pizzerie) și a început localizarea focarelor. Pompierii militari năsăudeni, mobilizați în scurt timp cu trei autospeciale de stingere, dintre care una de intervenție de la înălțime și un echipaj de prim ajutor SMURD au continuat operațiunile de localizare și lichidare a focarelor, precum și îndepărtarea elementelor constructive care prezentau riscul prăbușirii, după lichidarea incendiului. Incendiul a fost localizat și lichidat înainte ca acesta să se extindă la imobilul alipit, cu destinația restaurant (ce aparține aceluiași proprietar). Suprafața totală a imobilului (cu destinație sală de evenimente) afectat de incendiu este de aproximativ 400 mp”, a explicat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Din fericire, nu au existat persoane care să fi suferit arsuri în urma incendiului, în schimb, trei persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală la locul intervenției, fără a fi nevoie de transportul acestora la spital.

În urma cercetării de la locul evenimentului, după finalizarea intervenției, s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la un aparat de aer condiționat.

1 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.