Rafael suferă de CANCER osos și are nevoie de ajutorul nostru! Haideți să LUPTĂM alături de el! Unde puteți face donații!

Rafael Petrache era, până în urmă cu un an de zile, un copil obișnuit, la fel ca orice alt copil de vârsta sa. Un elev bun la școală – spun colegii și profesorii săi- conștiincios, cu mult bun simț și interesat de materiile umaniste, avea deja aspirații și vise pentru viitor.
Doar că, un diagnostic medical grav, i-a spulberat, pentru un timp, toate aceste gânduri.

Suferinta lui Rafael a inceput in Decembrie 2016 cand a inceput sa aiba dureri groaznice de picior. Parintii au fost cu el la spitalul din Alexandria, Bagdasar – Arseni si Grigore Alexandrescu, unde din pacate parintii nu au primit un diagnostic concret. Astfel, au plecat de urgenta in Turcia unde i-au facut lui Rafael toate analizele si investigatiile necesare. Din pacate, diagnosticul a fost cumplit: CANCER osos (Osteosarcom).

Osteosarcomul este o forma gravă a cancerului musculoscheletic.

 

Părinții au vândut TOT și au cheltuit 125.000 de euro, până acum! Mai au nevoie de 30.000 de euro, pentru o NOUĂ operație!  Rafael e gata să LUPTE cu boala!

 

In acest context, Rafael a inceput sedintele de chimioterapie la Spitalul Koc University Hospital din Istanbul. Pana in acest moment Rafael a facut 4 sedinte. De asemenea, a fost operat la picior pe 27 Iunie, unde i-a fost extirpata tumoarea si i-a fost pusa o proteza care se lungeste. Costul operatiei a fost de 42.000 de euro. Toate cele 4 sedinte de chimioterapie si costul operatiei au fost suportate de parinti din fonduri proprii, dupa ce si-au vandut proprietarile, atat ei cat si rudele apropiate lor, pentru a salva viata lui Rafael. Pana in acest moment parintii au cheltuit 125.000 de euro, fonduri proprii.

 

IMG_5796-168x300

IMG_5810-169x300

my2

 

 

 

 

 

 

 

 

my

my3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In urma ultimilor analize rezultatele sunt extrem de bune si medicii sunt foarte optimisti ca Rafael se va intoarce in cel mai scurt timp acasa. Rafael mai are nevoie de 2 sedinte de chimioterapie care impreuna cu spitalizarea costa 30.000 de euro.

Dupa aceste ultime doua sedinte Rafael se va intoarce acasa, urmand sa revina periodic la control, la fiecare 3 luni de zile timp de 2 ani de zile.

CANCERUL OSOS l-a adus acum pe un pat de spital în Turcia, unde urmează un tratament medical complex, inclusiv cu citostatice.A slăbit mult, dar este în continuare optimist și încrezător că medicii spitalului în observația cărora se află, fac tot ceea ce este posibil să atenueze și să vindece afecțiunea de care suferă.

Optimismul medicilor este susținut de evoluția favorabilă a rezultatelor analizelor periodice la care băiatul supus. Până în acest moment tratamentele efectuate în Turcia, în cadrul Spitalului Universitar Koc din Istambul- patru ședințe de chimioterapie și o intervenție chirurgicală reușită – au fost susținute financiar din economiile părinților, care , pentru sănătatea copilului lor, și-au vândut proprietățile.

Costurile medicale de până acum se ridică la suma de 125.000 de euro, însă pentru completarea efectivă a tratamentului, mai este nevoie de aproxumativ 30.000 de euro (pentru două ședințe de chimioterapie), însă resursele familiei s-au epuizat.

Dacă, în perioada imediat următoare suma se va afla la dispoziția spitalului, Rafael ar putea face cu prioritate cele două ședințe chimioterapice și ar putea reveni în România aproape sigur de vindecare, urmând ca ulterior să facă periodic analize de specialitate, sub observația medicilor curanți, până acestea se vor încadra în parametri normali.

Dar, pentru acest lucru, este nevoie ca noi să-i întindem o mână de ajutor dezinteresat! Putem să îl ajutăm să revină în familie și să își continue viața ca orice alt copil normal, așa cum dealtfel a fost întotdeauna.

Pe numele părinților săi, la Reiffeisen Bank ,este deschis un cont de donații în lei, pe care vi-l punem la dispoziție RO51 RZBR0000060012943640 cod SWIFT RZBRROBU- Petrache Marius.
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita