Ultimele noutati

Samsari, deputatul Simionca de la Bistrița vă coace una tare: “gata cu kilometrajul dat peste-cap la mașinile second-hand!”

Ionuț Simionca deputat de Bistrița al Partidului Mișcarea Populară  a pregătit un nou proiect legislativ, de data asta dedicat samsarilor de mașini second-hand! Proiectul legislativ prevede ca vânzătorul de mașini second-hand să fie OBLIGAT a informa corect cumpărătorul, cu privire la kilometri reali ai autoturismului.

 

Deputatul propune ca la contractul de vânzare-cumpărare, să existe o căsuță care să informeze dacă “această mașină are/NU are numărul de kilometri reali

s5“Acest proiect ce o să facă în linii mari: o să asigure cumpărătorul de bună-credință că informațiile pe care le primește sunt reale și că mașina pe care o cumpără îi o mașină care NU are 300.000  și în bord scrie 80.000 de km . Această măsură se folosește în SUA și o să vedeți că multe din legile mele sunt comparate cu ce se întâmplă în SUA. Ideea de bază e NU cum se demonstrează, cum se află… ci sinceritatea și corectitudinea vânzătorului adică să ai o căsuță și să spui că ăștia NU sunt kilometri reali eu ca și cumpărător să știu că mașina nu are kilometri reali. Fiecare cetățean trebuie să fie informat. Cum demonstrăm kilometri? avem legislație, sunt soluții dar partea importantă e ca noi să facem legi care să fie utile cetățeanilor. În rest se găsesc tot felul de amendamente…mai sunt parlamentari care văd un punct de vedere și pot amenda legea. Trebuie făcute legi pentru cetățeni, NU pentru grupuri de interese cum face PSD! Vedeți, ei își dau legi pentru ei, pentru ferma lui Dragnea sau pentru feciorul lui Dragnea. Eu dacă fac legi o să fac legi pentru cetățeanul de rând, pentru omul care are nevoie de legi ca să supraviețuiască, NU ca să se îmbogățească. E proiectul meu, eu sunt inițiatorul, dar mai sunt și alți co-inițiatori adică  susțin proiectul. Foarte puțini sunt cei care-și doresc să inițieze o lege!”  a declarat Ionuț Simionca în cadrul unei conferințe de presă!

Etapele principale ale procedurii legislative sunt: iniţiativa legislativă, sesizarea Camerelor, examinarea proiectelor de lege în comisii parlamentare, dezbaterea în şedinţe plenare, votul, controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare şi promulgarea acestora de către Preşedintele României.

Proiectul de lege dedicat samsarilor este la faza de inițiativă legislativă la Camera Deputaților, iar după ce va parcurge toate fazele obligatorii va deveni lege propriu-zisă!

Citiți și: 
12369091_1494966584142659_1411816799874413025_nUn neamț vinde un Passat din 2011 cu 7.900 de euro pentru că avea 613.000 km la bord. Un român cumpără mașina și o vinde în țara lui săracă la 15.000 de euro, cu doar 63.000 km la bord. A dat înapoi 550.000 km și i-a dublat prețul.
Caricatură

Ziar de Bistrita