Sancțiuni aplicate de polițiști în Ajunul Crăciunului

 -  -  947


Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, forțele de ordine desfășoară în permanență activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, acțiunile de control fiind efectuate și în Ajun de Crăciun.

Astfel, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ieri, 24 decembrie, la nivel județean, peste 120 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 14 acțiuni punctuale, la care au acționat, în sistem integrat, 77 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate peste 2300 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 133 de societăți comerciale, iar în cadrul acţiunilor, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și, în special, cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. De asemenea, au fost oprite pentru control 124 de mijloace de transport, iar conducătorii auto au fost atenționați de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.
 
Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 79 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 de lei. Din totalul acestora,16 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulațiev, în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.
         
Pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale MAI și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

0 notes
72 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *