Sancțiuni aplicate de polițiști în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României

 -  -  1033


În ultimele zile, polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modului de respectare de către persoanele aflate în izolare/carantină a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 491 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 889 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 1023 de persoane, au fost oprite pentru verificări 575 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 208 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 205 sancțiuni, în valoare totală de peste 30.700 de lei. Din totalul acestora, 69 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 în cuantum de 5.500 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

Spre exemplu, o tânără care a fost implicată într-un accident rutier produs la Livezile a fost sancționată.

 ”La data de 1 decembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate un autobuz și un autoturism, soldat cu pagube materiale și semnalat prin 112. Accidentul a avut loc pe Drumul Național 17, în Livezile, iar la fața locului, polițiștii au constatat faptul că față de conducătoarea autoturismului, o tânără de 27 de ani, recent întoarsă din Germania, a fost dispusă măsura carantinei la domiciliu. Întrucât a încălcat restricțiile impuse, polițiștii au sancționat-o contravențional conform Legii 55/2020 și au înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud cu privire la măsurile dispuse”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, o altă femeie a fost sancționată pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19.

”La data de 29 noiembrie, în urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor de izolare și carantină dispuse, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au constatat faptul că o femeie de 30 de ani, din Lechința, nu respectă măsurile impuse. Femeia era plasată în carantină la domiciliu, fiind întoarsă din străinătate și a încălcat măsurile dispuse, fiind depistată pe raza municipiului Bistrița. A fost sancționată contravențional conform Legii 55/2020, cuantumul sancțiunii fiind de 1000 de lei. Totodată, în urma verificărilor efectuate ieri, 1 decembrie, femeia a fost sancționată cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, întrucât nu a respectat restricțiile impuse și nu a fost găsită la adresa declarată pentru carantină. În ambele cazuri a fost înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud, fiind comunicate cele constatate”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

”Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Polițiștii vor acționa în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
158 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *