Sancţiuni de circa 17.000 lei, în urma acţiunilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2

 -  -  1105


Poliţiştii şi reprezentanţii altor autorităţi au aplicat, la finalul săptămânii trecute, peste 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.000 de lei, în urma acţiunilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, în perioada 19-21 martie, au fost organizate 20 de activități punctuale de verificare. Polițiștii au acționat în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Totodată, au fost verificate peste 4.100 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 252 operatori economici și 360 de autovehicule.

”În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

La activitățile organizate la finele săptămânii trecute au participat 444 de polițiști, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu.

Oamenii legii reamintesc că, în urma prelungirii stării de alertă, interzicerea privind deplasarea în afara locuinței a fost modificată și este interzisă părăsirea locuinței între orele 22:00 și 5:00, fără o declarație pe proprie răspundere completată corespunzător.

Poliţia recomandă oamenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

0 notes
230 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *