Săptămâna viitoare se lansează START-UP Nation!

Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii Start-up Nation – România se va lansa în data de 19 iulie 2022, ora 10:00, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 12 iulie 2022.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a menționat ca termen limită de înscriere 1 septembrie 2022, ora 20:00, însă în comunicatul oficial al MAT termenul limită specificat este 30 august 2022, ora 20:00.

Platforma granturi.imm.gov.ro va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până în data de 1 septembrie, ora 20:00.

Până la lansare, solicitanții vor avea posibilitatea de a se preînscrie pe platformă, mai puțin în data de 18 iulie, când se vor efectua ultimele teste, a declarat ministrul.

Bugetul pentru ediția de anul acesta va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament, iar 20 de milioane credite bugetare. Conform ministrului, „având în vedere că vor fi 10.000 de beneficiari la pilonul de bază și 1.000, estimativ, de beneficiari la pilonul destinat românilor din diaspora, bugetul total necesar pentru a implementa acest program va fi de 2,2 miliarde de lei.” Ministrul a declarat faptul că, la momentul în care se discuta legea bugetului pentru acest an, a primit asigurarea că în măsura în care acest program se va lansa până la rectificarea bugetară „vom primi finanțare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program”.