Șapte angajați ai Primăriei Bistrița și două persoane din familia primarului Ovidiu Crețu, în carantină după ce edilul a fost depistat cu COVID-19

 -  -  11201După ce primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a fost depistat cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud a efectuat o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacții direcți ai primarului și a îi carantina sau izola.

Potrivit directorului DSP Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, în urma anchetei au fost plasate în carantină nouă persoane, fiind vorba despre soția și soacra primarului Ovidiu Crețu, dar și alți șapte angajați ai Primăriei Bistrița cu care edilul a intrat în contact în ultima perioadă.

Sunt deocamdată carantinate șapte persoane din Primăria Bistrița, între care directorul economic (n.r. – Nicolae Scurtu) și secretarul municipiului (n.r. – Floare Gaftone). În general, regulile în Primăria Bistrița s-au respectat. Nu s-a intrat decât cu mască, toate întâlnirile pe care domnul primar le-a avut au fost de maxim 20 de minute, a intrat una sau cel mult două persoane la dânsul. Nici pe holuri nu au așteptat oamenii, mai degrabă au fost ținuți afară din Primărie. Deci în general regulile s-au respectat, dar totuși am carantinat persoanele care au venit mai mult în contact cu domnul primar, cum e directorul economic cu care a făcut bugetul sau secretarul municipiului care a primit toate hârtiile pe care să își pună viza”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Sursa citată a completat că pe lângă cele șapte persoane din Primăria Bistrița au mai fost carantinate încă două – soția și soacra primarului Ovidiu Crețu. Acestea au fost testate pentru COVID-19, în cursul acestei zile urmând să primească și rezultatele testelor.

În ceea ce privește celelalte șapte persoane, angajați ai Primăriei Bistrița, acetea sunt pentru moment carantinate și ar putea fi testate în cazul în care apar simptome.

”Sunt în carantină 14 zile împreună cu familiile lor. Probabil că o să le testăm înainte de cele 14 zile, ca să fim siguri că este totul în regulă când se întorc la serviciu. Dacă vor apărea simptome, atunci sigur că îi vom testa mai repede”, a adăugat dr. Anca Andrițoiu.

În plus, DSP Bistrița-Năsăud monitorizează și personalul din câteva unități de învățământ din Bistrița în care edilul orașului a ajuns zilele trecute.

De asemenea, în sediul Primăriei Bistrița a fost efectuată o acțiune de dezinfecție, inclusiv în biroul primarului Ovidiu Crețu.

Reamintim că primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și este internat la secția Boli infecțioase a Spitalulu Județean de Urgență Bistrița.

1 notes
326 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *