Din Bistrita

Şase persoane care racolau fete prin metoda loverboy și apoi le exploatau pe teritoriul României, al Austriei, Germaniei şi Olandei, trimise în judecată de DIICOT

 -  - 


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, patru dintre aceștia în stare de arest preventiv și doi în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de DIICOT, trei dintre inculpaţi au constituit, în martie 2019, un grup infracţional organizat, la care au aderat alţi trei. Aceştia sunt bănuiți că recrutau, prin metoda loverboy, fete din mai multe județe, acestea fiind ulterior exploatate prin metoda „sex-touring” pe teritoriul României, al Austriei, Germaniei şi Olandei.

Scopul grupului infracțional organizat l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani. Recrutarea persoanelor vătămate, provenite din municipiul București și județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor, s-a realizat prin metoda loverboy. Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor. Sumele de bani obținute de persoanele vătămate, predate direct sau transferate prin intermediul serviciilor specializate, au fost însușite aproape în totalitate de cei care le exploatau și au fost folosite pentru traiul inculpaților dar și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția”, se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii au solicitat confiscarea sumelor de bani obținute de inculpați din exploatarea persoanelor vătămate prin practicarea prostituției, respectiv ‪739.495‬ euro și ‪1.253.265‬ lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bistriţa Năsăud, mai precizează DIICOT.

85 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.