Șase școli din Bistrița-Năsăud, în scenariul roșu

 -  -  1230Un număr de șase unităţi de învăţământ din Bistrița-Năsăud desfăşoară în prezent doar cursuri online, din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate în acestea.

Potrivit datelor făcute publice joi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Bistrița-Năsăud, în acest moment 242 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt în scenariul “verde”, cu participarea zilnică la cursuri, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte 47 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul “galben”, cu participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, respectiv revenirea parţială, prin rotaţie de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

De asemenea, șase unităţi de învăţământ din Bistrița-Năsăud sunt în scenariul “roşu”, cu participarea tuturor preşcolarilor şi a elevilor la activităţi şi lecţii online. În acest caz este voba despre :

  • Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului;
  • Grădinița cu Program Normal de la Prundu Bârgăului;
  • Grădinița de la Susenii Bârgăului;
  • Școala Primară Crainimăt;
  • Grădinița cu Program Normal Reteag;
  • Școala Profesională Târlișua.

În cinci dintre cele șase unități de învățământ s-a aplicat scenariul roșu ca urmare a cazurilor de COVID-19, în vreme ce la Școala Profesională Târlișua s-a aplicat pe motiv de infrastructură, adică această unitate de învățământ este în reabilitare”, a precizat Monica Buboly, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit IȘJ Bistrița-Năsăud, consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

0 notes
355 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *