Scandal la Chiochiș și plângeri penale pentru primarul Vasile Silași! Ionel Bidian a fost ales consilier local pe listele UNPR și-acum trimite procurorii-n Primărie!

 -  -  43848


Un consilier local din comuna Chiochiș, rămas fără funcție, adresează plângeri penale primarului Vasile Silași. Motivul: de aproape un an, edilul refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească a Curții de Apel, definitivă și irevocabilă.

Pe scurt, Ionel Bidian a candidat pentru funcția de primar al comunei Chiochiș, iar în urma alegerilor din 2016 a obținut un post de consilier local pe listele UNPR. Înainte de constituirea Consiliului Local, UNPR-ul i-a retras sprijinul politic,  chiar dacă Bidian deținea funcția de președinte de organizație.

UNPR l-a executat, pe statut, vezi-Doamne!

Ionel Bidian a fost exclus din UNPR în urma unei ședințe interne și astfel și-a pierdut funcția de ales local. De asemenea, Ioan Măhălean și Adriana Pălăcean au fost înlăturați de pe listă și Levente Pop a urcat de pe locul 14 a listei din 2016 și a devenit consilier local. În urma unor intervenții la partid, lui Ionel Bidian i-a fost retras sprijinul politic și pe funcția de consilier local a fost numit Levente Pop (care se afla pe locul 14 pe lista UNPR).

Ionel Bidian a contestat în instanță excluderea sa din UNPR și a cerut repunerea pe funcția de consilier local. Acesta a câștigat procesele, iar Curtea de Apel Cluj a dat o hotărâre definitivă și irevocabilă de re-punere pe funcție.

În urma sentinței definitive, UNPR-ul a re-validat mandatul de consilier local a lui Ionel Bidian în luna aprilie 2018, dar de aproape un an, proiectul de hotărâre NU a fost pus pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre privind repunerea pe funcție, NU a fost pus pe ordinea de zi a Consiliului Local Chiochiș, deși instanțele s-au pronunțat încă din luna aprilie 2018 și OBLIGĂ Consiliul Local să ia act de repunerea în funcție. O ședință extraordinară a fost convocată în acest sens, dar care NU a mai avut loc iar de-atunci, proiectul NU a mai fost pus pe ordinea de zi a ședințelor locale.

Decizia Tribunalului BN:

Anulează Decizia adoptată de Biroul Politic al Organizaţiei Judeţene Pentru Progresul României – UNPR BN, întrunit în şedinţa din data de 17 iunie 2016,în ceea ce priveşte excluderea reclamantului Bidian Ionel, din calitatea de membru al partidului, decizie materializată în adresa nr. 328/27.06.2016.

Respinge, ca neîntemeiate, cererile reclamantului având ca obiect: – anularea adresei nr. 330/28.06.2016 emisă de pârâta UNPR – Organizaţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud;

– anularea parţială a Hotărârii nr.47 din 30.06.2016 a Consiliului Local al comunei Chiochiş, respectiv în ceea ce priveşte validarea pârâtului Pop Levente în funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Chiochiş;

– obligarea pârâtului Consiliul Local al comunei Chiochiş la validarea mandatului de consilier local al reclamantului;

– obligarea pârâtei U.N,P.R.la plata, în favoarea reclamantului, a indemnizaţiei de consilier local de la data constituirii C.L.şi până la validarea reclamantului în funcţia de consilier local.Obligă pârâta Organizaţia Judeţeană a Uniunii Naţionale Pentru Progresul României – UNPR Bistriţa-Năsăud să plătească reclamantului suma de 1250 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.Pronunţată în condiţiile art.396 alin.2 C.pr.civ.,prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi,26.05.2017.

Decizia Curții de Apel Cluj în dosarul:  1994/112/2016 : admite acţiunea,anulează adresa nr. 330/28.06.2016 a UNPR-OJBN, anulează în parte HCL nr. 47/2017 a CC în ceea ce priveşte validarea pârâtului Pop Levente  în funcţia de consilier local al Comnei Chiochiș, obligă pârâtul Consiliul Local Chiochiș la validarea mandatului de consilier local al reclamantului, obligă pârâta UNPR la plata către reclamant a indemnizaţiei de consilier local de la data constituirii Consiliului Local şi până la validarea reclamantului în funcţia de consilier local. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate.

Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamantul-recurent a sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 06.XII.2017.

CLICK să vedeți deciziile instanțelor!

Acuzații de FALS către șeful UNPR… care l-a executat pe Bidian, ILEGAL!

După alegerile din 2016. UNPR a transmis Primăriei Chiochiș validarea lui Ionel Bidian pentru funcția de consilier local, în 20.06.2016. După ce a fost validat, partidul a trimis o nouă cerere către Primăria Chiochiș, prin care Ionel Bidian ar fi fost exclus din partid FIX la ședința din 17.06.2016 .

În documentele transmise instanțelor de judecată, Bidian susține că a fost prezent la ședința de partid, dar NU s-a discutat nimic-nimic despre o posibilă excludere a sa din UNPR și ca dovadă, partidul a transmis Primăriei Chiochiș dovada validării sale.

Bidian susține că a fost executat politic, printr-un fals grosolan, iar șeful UNPR (Constantin Alexandru) a trimis Primăriei Chiochiș un document ilegal de excludere, cu detalii care NU s-au discutat la ședința internă și nici nu apar pe procesul-verbal.

Acest detaliu important a fost IGNORAT de instanțe, iar judecătorii s-au concentrat pe fondul problemei, fără a se pronunța asupra posibilului fals în acte al șefului UNPR de la acea vreme.

UNPR este obligat să-i plătească indemnizațiile de consilier local, pe toată perioada cât a fost suspendat. Obligă pârâții (Consiliul Local Chiochiș și UNPR) la plata în solidar a cheltuielilor de judecată: 800 de lei. De asemenea, Ionel Bidian re-devine președintele Organizației Locale a UNPR . din comuna Chiochiș.

Vasile Silași riscă cercetare PENALĂ pentru abuz în serviciu!

Ionel Bidian a transmis Consiliului Local hotărârea Curții de Apel și a solicitat să fie repus în drepturi, dar NU s-a întâmplat nimic.

” E incredibil ce se întâmplă la Chiochiș… am o Hotărâre Judecătorească de repunere în funcție, document emis de Curtea de Apel și primarul o ignoră. Pur și simplu refuză să pună pe ordinea de zi proiectul de hotărâre, deși legea îl obligă! Personal, am fost prezent la mai multe ședințe de Consiliu Local, în calitate de cetățean și am sperat că vor ține cont de hotărârea judecătorească, dar nu au ținut cont de rugămințile mele, de pe margine. În luna mai 2018 am formulat o adresă – scrisă către primărie, privind hotărârea Curții de Apel Cluj, dar ei fac ce vor! Eu fac parte din comunitate și NU am vrut să fac plângere penală, dar credeți-mă… NU îmi dau de ales! Și de aceea, voi cere procurorilor să vină să verifice. Nu se poate așa ceva! Chiar astăzi, eu am fost la Parchet să depun plângerea împotriva primarului din Chiochiș…. am fost la Bistrița, dar trebuia să mă adresez Parchetului din Beclean… și asta voi face! Eu vreau doar să se respecte legea, nimic altceva! ” – a declarat Ionel Bidian.

Ce zice primarul Vasile Silași!

“Am primit solicitarea lui Ionel Bidian… prin care solicită să fie repus în funcție! Știm că UNPR i -a retras sprijinul politic imediat după alegeri… NU știu ce neînțelegeri au avut ei. Imediat ce am fost înștiințați că a câștigat procesul, am convocat o ședință pentru repunerea sa în drepturi. Asta a fost în primăvară, parcă… acum 1 an! Ședința NU s-a mai ținut, pentru că NU am mai avut cvorum… dânsul s-a adresat unui executor judecătoresc ca să obțină cheltuielile de judecată, dar noi am contestat acțiunea sa! Așa mi-au spus juriștii… pentru că NU eu mă ocup personal! Așteptăm să vedem ce zice instanța și în funcție de răspuns, acționăm în consecință! Momentan, acțiunea pe care am contestat-o e pe rolul Tribunalului BN! Asta e ceea ce știu despre cazul la care vă referiți ! “– a declarat Vasile Silași, primarul comunei Chiochiș.

În realitate, primarul din Chiochiș face o confuzie voită și susține că hotărârea Curții de Apel Cluj NU poate fi pusă în aplicare, deoarece s-a contestat punerea în executare a cheltuielilor de judecată. De fapt, lucrurile sunt simple: primarul refuză să pună pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind validarea mandatului lui Ionel Bidian și implicit NU pune în aplicare o hotărâre judecătorească, fapt incriminat de Codul Penal.

Tribunalul BN se va pronunța STRICT pe aspectul cheltuielilor de judecată, unde se pare că există inexactități de ordin grafologic (o literă lipsă, o dată greșită, o virgulă pusă aiurea).

Dacă Bidian Ionel va sesiza Parchetul, lucrurile se vor complica pentru cei responsabili de ne-punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești, aspect ce constituie INFRACȚIUNE și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă!

Abuzul în serviciu este o infracțiune mai gravă, care dacă se demonstrează poate pune probleme lui Silași, deoarece i-ar putea interzice dreptul de a mai candida! 

Art. 297

Abuzul în serviciu

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-297

Art. 287 Cod penal Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI

Art. 287. Nerespectarea hotararilor judecatoresti

(1) Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin:
a) impotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenta fata de organul de executare;
b) refuzul organului de executare de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca, prin care este obligat sa indeplineasca un anumit act;
c) refuzul de a sprijini organul de executare in punerea in aplicare a hotararii, de catre persoanele care au aceasta obligatie conform legii;
d) neexecutarea hotararii judecatoresti prin care s-a dispus reintegrarea in munca a unui salariat;
e) neexecutarea hotararii judecatoresti privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata;
f) nerespectarea hotararilor judecatoresti privind stabilirea, plata, actualizarea si recalcularea pensiilor;
g) impiedicarea unei persoane de a folosi, in tot sau in parte, un imobil detinut in baza unei hotarari judecatoresti, de catre cel caruia ii este opozabila hotararea,
h) nerespectarea unei masuri de protectie dispuse in executarea unui ordin european de protectie,

se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

 

 

4 notes
2973 views
bookmark icon

4 thoughts on “Scandal la Chiochiș și plângeri penale pentru primarul Vasile Silași! Ionel Bidian a fost ales consilier local pe listele UNPR și-acum trimite procurorii-n Primărie!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *