SCANDAL pe Crinilor! Primăria vrea parcare cu 2 ETAJE în locul unui spațiu de joacă!

 -  - 


Peste 3.000 de locuri de parcare din Bistrița au DISPĂRUT, ca urmare a implementării proiectelor Linia Verde și Axa Gării. Administrația Crețu a IGNORAT complet această problemă, iar acum se caută soluții disperate pentru realizarea de locuri de parcare!

Primăria Bistrița a întocmit un PUZ, pentru o parcare cu 2 etaje între blocurile de pe Crinilor! Locatarii se revoltă!

Primarul Ioan Turc își asumă un proiect delicat și desființează un spațiu de joacă situat pe Crinilor, între blocuri! Locatarii se opun acestui demers inițiat de Primărie și încep să adune semnături pentru menținerea spațiului de joacă!

239 de locuri de parcare. Imobil de 15 metri înălțime. Suprafață: 1.570 metri pătrați!

În locul spațiului de joacă se va construi un imobil masiv, de 2 etaje cu 15 metri înălțime. Conform graficelor anexate la PUZ, clădirea va avea fațadele înierbate, concept modern de integrare a acestor parcări în mediul urban.

Întreaga zonă se vrea a fi reconfigurată. Inclusiv un studiu de însorire s-a realizat în acest sens, prin care se arată că blocurile alăturate NU vor fi umbrite de parking-ul cu 2 etaje!

Momentan, la sol sunt 77 de locuri de parcare, din care vor rămâne doar 70. Pe cele 2 etaje se vor amenaja 239 de locuri de parcare!

Planul Urbanistic Zonal a fost expus pe site-ul Primăriei Bistrița în 9 mai, iar cetățenii au 25 de zile calendaristice să depună sugestii.

După expirarea acestui termen, PUZ-ul va fi supus la vot în plenul Consiliului Local, iar dacă proiectul e votat se poate solicita autorizație de construire.

Primarul Ioan Turc, la primul exercițiu de FORȚĂ!

Situația e complicată și scandalul va izbucni curând! Reprezentanții primăriei susțin că vor muta locul de joacă în zona blocurilor 1 și 2 de pe Crinilor, dar această variantă NU e pe placul locatarilor, disperați că între blocuri va apărea un parking de 2 etaje care automat va aduce 240 de mașini în zonă!

Ioan Turc are de gestionat o situație delicată, care îl poate costa voturi. PSD-iști sunt agitatori în zonă și se activează imediat la cel mai mic semnal. Pe de altă parte, situația parcărilor în Bistrița trebuie URGENT rezolvată și acționat pragmatic…

De asemenea, locurile pentru copii sunt chestiuni sensibile pentru cetățeni, iar în campanie, Turc a promis spații de joacă moderne, nicidecum desființarea celor existente!

CLICK să vedeți Planul Urbanistic Zonal de pe Crinilor.

Loading

bookmark icon

One thought on “SCANDAL pe Crinilor! Primăria vrea parcare cu 2 ETAJE în locul unui spațiu de joacă!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.