Scandalul indemnizațiilor pentru creșterea copilului obținute cu documente false continuă. Au fost întocmite noi dosare penale

 -  -  921



Două noi dosare penale au fost întocmite de polițiștii bistrițeni pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

La data de 25 august, în urma controalelor și verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat noi cazuri de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. Vizate sunt două societăți comerciale și două femei din Maieru și Bistrița care ar fi beneficiat de indemnizații de creștere a copilul.

”În urma primelor investigații efectuate a reieșit că, în perioada mai-decembrie 2019,  cele două societăți comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, constând în acordarea drepturilor salariale unor angajate și ar fi eliberat în acest sens adeverințe cu date nereale cu privire la veniturile obținute de cele două femei. Ulterior, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au depus adeverințele care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

0 notes
46 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *