Scenarii modificate în nouă comune din Bistrița-Năsăud

 -  -  983


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a decis modificarea scenariilor în nouă comune din județ.

Astfel, potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, comunele Silivașu de Câmpie și Sânmihaiu de Câmpie vor intra în scenariul galben, în vreme ce în comunele Budacu de Jos, Ciceu Mihăiești, Lechința, Matei, Miceștii de Câmpie și Telciu se va aplica scenariul verde. De asemenea, CJSU a decis ridicarea restricțiilor de weekend pentru comuna Ciceu Giurgești.

În unitățile administrativ-teritoriale 𝐒𝐢𝐥𝐢𝐯𝐚𝐬̗𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞 și 𝐒𝐚̂𝐧𝐦𝐢𝐡𝐚𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intra în vigoare următoarele măsuri:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00;
  • aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În unitățile administrativ-teritoriale 𝐁𝐮𝐝𝐚𝐜𝐮 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬, 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚̆i𝐞𝐬̗𝐭𝐢, 𝐋𝐞𝐜𝐡𝐢𝐧𝐭̗𝐚, 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, 𝐌𝐢𝐜𝐞𝐬̗𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐓𝐞𝐥𝐜𝐢𝐮, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mica sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, se aplică următoarele restricții:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00;
  • aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, se ridică restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021, pentru unitatea administrativ-teritorială 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮 𝐆𝐢𝐮𝐫𝐠𝐞𝐬̗𝐭𝐢.

Măsurile prevăzute în hotărârea CJSU se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia. Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data 𝐝𝐞 𝟎𝟓 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟏.

0 notes
108 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *