Scenarii modificate în orașul Beclean și alte trei comune din Bistrița-Năsăud

 -  -  1075


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a decis modificarea scenariilor în orașul Beclean și în alte trei comune din județ.

Astfel, potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, comuna Uriu intră în scenariul galben, în vreme ce orașul Beclean și comuna Șieu trec în scenariul verde! De asemenea, CJSU a decis ridicarea restricțiilor de weekend pentru comuna Șieu Măgheruș.

În unitatea administrativ-teritorială Uriu, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intra în vigoare următoarele măsuri:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00;
  • aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În unitățile administrativ-teritoriale Beclean și Șieu, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, se aplică următoarele restricții:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00;
  • aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

CJSU a decis ridicarea restricțiilor pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021, pentru unitatea administrative- teritorială Șieu Măgheruș.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia. Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 𝟎𝟖 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟏.

0 notes
200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *