Schemă PSD-istă: Niculae bagă tinerii la înaintare și aberează despre aceleași investiții promise de Crețu amu’s 10 ani! Vezi ce alte promisiuni “de campanie” a lansat Niculae!

 -  -  91534


Cristian Niculae a susținut o conferință de presă la care i-a chemat pentru imagine pe consilierii locali Andrei Kozuk și Horațiu Gherman, plus Adi Solcan liderul TSD pe municipiu.

ABSOLUT toate subiectele abordate de Niculae au fost prezente pe agenda de campanie a PSD-ului acum 10 ani sau la diferite etape  electorale. Doar că PSD a avut șansa să le realizeze în cele 3 mandate iar acest aspect poate fi o piatră de moară pentru Niculae, care încearcă o debarasare de imaginea lui Crețu și promite orice l-ar putea ajuta să crească în sondaje.

Viceprimarul încearcă să prezinte un PSD tânăr, gata-gata să scape de imaginea lui Crețu. de data asta, Niculae a confundat sediul PSD cu Primăria Bistrța și a prezentat o agendă electorală cu proiecte ce va să vie pe nu-știu-ce fonduri europene.

Viceprimarul Niculae NU a spus nimic-nou, ci a prezentat proiectele Primăriei Bistrița din viitorul apropiat. Majoritatea proiectelor au fost folosite în campania de-acum 4 ani, însă cu Ovidiu Crețu candidat. Schema este una de imagine, din moment ce majoritatea proiectelor enumerate aparțin primarului Crețu.

În ce privește chestiunile pragmatice, Niculae a fost rezervat și a amintit doar atât: sursa de finanțare va fi don fonduri europene.

Ce PROMITE Cristian Niculae! Și-a adus 3 PSD – iști “de umplutură”

– piste de bicicliști

– blocuri izolate.

– punerea în conservare a patrimoniului local și a zidurilor cetății. De fapt e un proiect ratat de Primăria Bistrița, deoarece NU au reușit să obțină un aviz obligatoriu de la Ministerul Culturii. Proiectul NU a fost eligibil iar acum, Niculae îl repune pe tapet. CLICK pentru DETALII!

– reabilitarea pasajelor (etapa a 2-a).

– realizarea unui Hub de afaceri adică un imobil cu spațiu expozițional pentru tinerii antreprenori .

– un punct de desfacere pentru produsele artizanale, pe Pietonal.

– sprijinirea locatarilor din centrul istoric pentru restaurarea fațadelor prin realizarea unui fond de finanțare fără dobândă . Aceste sume NU au fost cuprins pe bugetul din 2020, dar Niculae încearcă să puncteze la imagine.

– centura de sud. Un proiect complet ratat al administrației Crețu, deoarece primarul a refuzat să modifice traseul variantei ocolitoare. Niculae a adus în discuție varianta pe Monariu, fără însă a menționa chestiuni concrete, legate de proiectare, studiu de fezabilitate (cheltuieli ce trebuie realizate de administrația locală. “Vom continua să punem presiunea pe Guvernul României “- a comentat Niculae, referitor la acest proiect.

ziar de bistrita psd

Fără chestiuni concrete, Niculae a amintit despre achiziția terenului Jean Pădureanu pentru extinderea Parcului Municipal, fără a pomeni sursa de finanțare. Primăria Bistrița ar putea negocia cu lichidatorul achiziția stadionului, sumele vehiculate fiind între 4 – 8 milioane de euro. deocamdată e BLOCAJ pe acest domeniu și NU sunt bani la buget pentru această tranzacție.

– 4 benzi pe Drumul de Centura  – un proiect fezabil din punct de vedere tehnic , ignorat de administrația Crețu.

– 2 parcări supraetajate la intrarea în municipiu. În 3 mandate, administrația PSD NU a realizat nicio parcare.

realizarea unui drum -rapid în intravilanul municipiului, paralel cu calea ferată . Proiectul a fost prezentat de Ionuț Simionca, după care l-a preluat și Ioan Turc.

– școli moderne. Deviza lui Niculae: Nicio școală nemodernizată până în următorul exercițiu financiar. Viceprimarul copiază modelul lui Crețu, care într-adevăr în cele 3 mandate a reușit să modernizeze din bani europeni majoritatea școlilor din municipiu. Au mai rămas câteva obiective. Liceul Agricol, Liceul Forestier, Liceul Sanitar, Gimnaziul de la Sportiv și Generală nr.3
.
– promisiuni de modernizări din bani europeni a 2 grădinițe: Dumbrava Minunată și Grădinița de pe Zimbrului.

– Cartierul Tinerilor, aflat în impas în ultimii 3 ani, deși Niculae a promis că se va concentra pe acest obiectiv.

– zonă de promenadă pe malul râului – alt proiect eșuat al administrației PSD, cu care revine Niculae. La capitolul resurse financiare, Niculae a venit cu-aceeași poveste: fonduri europene.

– amenajarea Pădurii Codrișor – proiect RATAT și IGNORAT de Ovidiu Crețu în cele 3 mandate. Niculae vine cu-aceleași promisiuni.

– modernizarea Pieței Decebal și regenerarea urbană a Pieței Independenței. Nicuale a ezitat să spună că va desființa piața Sud. Primăria Bistrița NU a făcut mai-nimic în acest sens.

– club sportiv municipal, pe modelul realizat de Radu Moldovan, pentru susținerea mai multor ramuri. Niculae mizează pe populisme și promite finanțarea unei echipe de fotbal.

realizarea a 2 parcuri de joacă pentru animalele de companie. Aceleași promisiuni ! Deocamdată, administrația PSD nu a realizat niciun astfel de obiectiv, deși au existat numeroase solicitări în acest sens.

– apă gaz-canal la Slătinița și în cartierele componente! Primăria Bistrița Nu a făcut nimic în 12 ani de administrație PSD, iar acum, Niculae promite marea și sarea.

– cămine culturale în localitățile-componente și capele mortuare. Căminele culturale se află-n implementare, în Slătinița și Ghinda.

– asfaltarea TUTUROR străzilor din zonele noi de locuințe. Niculae ABEREAZĂ când spune că va asfalta TOATE străzile din domeniul public. În 3 mandate, Ovidiu Crețu a asfaltat 4 străzi/an, o medie extrem de scăzută.

 – bugetare participativă – staff-ul de campanie al PSD a activat un proiect de bugetare participativă, prin implicarea cetățenilor la proiecte de interes local. Bugetul pe 2020 NU permite finanțarea proiectelor de impact și din nou , Niculae iese în față cu populisme copiate.

ziar de bistrita psd

PSD-ul e de fapt piatra de moară a lui Niculae!

Cristian Niculae se zbate să convingă cetățenii că de fapt el NU reprezintă neapărat partidul și de aceea se detașează de orice asociere  cu vechiul PSD și cu Ovidiu Crețu. De aceea, aduce oameni tineri alături, care de fapt sunt consilieri locali și NU au făcut nimic -concret în 4 ani.

 

cretu si niculae

Prin astfel de abordări populiste și promisiuni fără acoperire, Niculae riscă să cadă-n penibil și să scadă la capitolul încredere.

Cu o serie de proiecte promise în alegerile din 2016 și încă ne-implementate, Niculae lansează alte FABULAȚII, crezând că astfel va reuși să crească-n sondaje și să confere PSD-ului o altă imagine, mai dinamică…

Cu toate că forțează o detașare de Ovidiu Crețu, actualul viceprimar este parte-integrată din adminisrația PSD care se mișcă greoi și NU are niciun proiect major, finalizat, deși au trecut 4 ani de la alegerile locale!

9 notes
659 views
bookmark icon

9 thoughts on “Schemă PSD-istă: Niculae bagă tinerii la înaintare și aberează despre aceleași investiții promise de Crețu amu’s 10 ani! Vezi ce alte promisiuni “de campanie” a lansat Niculae!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *