Scheme „femeiești”! O tânără de 29 de ani a fost oprită-n trafic și a prezentat permisul prietenei sale! Polițiștii i-au făcut dosar PENAL pentru fals privind indentitatea!

 -  - 


O femeie din Bistrița a crezut că poate să îi păcălească pe polițiști. În timp ce a fost oprită pentru un control de rutină, aceasta a prezentat oamenilor legii un permis de conducere care nu îi aparține. Polițiștii s-au prins, iar femeia s-a ales cu amenzi și cu dosar penal pentru conducere fără permis și fals privind identitatea. 

”În după-masa de 12 februarie, pe Drumul Sigmirului, polițiștii Biroului Rutier care desfășurau activități de control în trafic, pe raza municipiului, au oprit pentru verificări un autoturism cu numere de București, condus de o femeie. Conducătoarea auto a prezentat pentru control doar un permis de conducere însă, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că permisul aparține unei femei, de 32 de ani. Au identificat-o pe conducătoarea auto ca fiind în vârstă de 29 de ani, din Bistrița, iar în urma verificărilor, au constatat faptul că este posesor de permis, însă are exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată. Totodată, polițiștii au constatat că femeia de 32 de ani i-ar fi încredințat celei de 29 de ani permisul de conducere, valabil, pentru a-i servi la legitimare, fără drept. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în ceea ce privește autoturismul condus de aceasta, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că nu are poliță de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie și au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicate.

Mai mult, autoturismul avea suspendată înmatricularea de drept din data de 21.01.2023, nefiind solicitată transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul legal de 90 de zile, conform legii.

Toate abaterile constatate au fost sancționate contravențional de polițiștii rutieri.

În cauză a fost întocmit și dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și fals privind identitatea.

Vizualizări 6,345 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.