Scheme pentru proști! PSD-ul și-a PLĂTIT un articol în Libertatea ca lumea să pună botul la realizările lor! Radu Moldovan și-a pus poza și se laudă cu ce NU-i a lui: cu toate investițiile posibile din Județ, realizate de primari și cu proiecte europene ne-ncepute!

 -  -  61288

PSD-iști continuă propaganda mincinoasă și accelerează în ultimele 2 săptămâni electorale.

Schema e una banală:

 – se culeg date statistice, se amestecă cifrele și se scot din context,

– se pune poza liderului PSD și se plătește un articol în presa centrală.

– după aceea, articolul e împrăștiat contra-cost prin publicațiile locale.

Astfel, liderul PSD încearcă să-și asume rolul de tătuc al județului și să confiște mediatic TOATE investițiile din bani europeni.

Un articol în LIBERATEA pe varianta on-line costă 500 de lei!

Asta în cazul în care apare litera (P) de la publicitate. Fără această literă, costul crește, dar se pot obține pachete care NU depășesc 1.000 de euro. O sumă infimă pentru PSD si o informație ce poate fi folosită în special  în campania electorală.

Asocierea lui Radu Moldovan cu Gabriela Firea (în poza din Libertatea) e una negativă, cu toate că PSD-ul vrea să arate fix opusul și anume că liderul PSD BN e mai bun administrator ca și primarul Bucureștiului! E o manevră de tip Dâncu prin care arată că la putere-n PSD sunt ardelenii!

Scrieți pe google “advertoriale presă” și o să v-apară o serie de site-uri care asta fac: scriu și intermediază știri pe site-urile de top, gen: Digi, Libertatea, Antena 3, Gazeta Sporturilor etc. Deci, cine are o shaormerie pe Centru și plătește, poate apărea pe site-ul Libertatea. Simplu, nu?

Există firme de SEO și P.R care intermediază aceste apariții și sumele variază, în funcție de cerințe.

Radu Moldovan confiscă tot ce-au făcut primarii PSD!

Bugetul Consiliului Județean este de aproximativ 50 de MILIOANE de euro/an, iar bugetul anual pe investiții este de aproximativ 5 MILIOANE de euro/an, exclusiv din banii județului, bani care s-au alocat pe investiții directe, de modernizare a drumurilor județene, dar și pentru alte obiective.

Doris Rai și Ovidiu Crețu au folosit scheme de-astea… pentru proști și au PLĂTIT apariții media și diplome false!

O schemă de imagine asemănătoare a făcut și Doris Rai, când a PLĂTIT să apară pe coperta Revistei Avantaje. La fel, o chestiune care a ajutat-o să crească la capitolul credibilitate, femeie europeană, bla-bla .

Să NU uităm de schema din 2016, când Ovidiu Crețu a primt titlul de “cel mai bun primar din țară”, adică o diplomă trasă la xerox de o firmă de partid! La fel au primit toți primarii PSD din Județ, care erau în TOP-uri pe criterii inventate de partid.

Minciunile sunt de 2 feluri: clasice și STATISTICE! Un exemplu de cum poate apărea Runcu Salvei în TOP-ul comunelor din România, la bani europeni!

La o analiză banală, schema PSD-istă poate fi  demontată ușor.

În primul rând, investițiile adunate la grămadă NU au nicio legătură cu Consiliul Județean, cu poza lui Radu Moldovan sau măcar cu administrația județeană. Sunt obiective care aparțin primarilor. Pe persoană fizică!

NU pot fi comparate mere cu pere. În așa-zisa analiză făcută de Cornel Ban (originar din Năsăud) și Aurelian Giugal se compară investițiile din Județul Bistrița – Năsăud cu Bucureștiul, la atrageri fonduri europene/cap de locuitor! Nicio relevanță!

Păi dacă luăm o comună mică: Runcu Salvei (de unde e originar Vasile Dâncu), care presupunem că a atras 3 MILIOANE de euro din bani europeni (pe incluziune socială, pe cadastrare, pe apă-canal) și împărțim la cei 1.200 de locuitori, iese o medie de 2.500 de euro/cap de locuitor și putem spune că Runcu Slavei e comuna-campioană din Județ, a surclasat Municipiul Bistrița și e în primele locuri din țară. O inepție statistică!  

Județul are 63 de UAT-uri (primării + Consiliul Județean care sunt ordonatori de credite și pot atrage bani, independent una de cealaltă). Pe când, Bucureștiul e reprezentat de Primăria generală și cele 6 sectoare.

Consiliul Județean răspunde exclusiv de fișa postului, adică:

 – drumuri județene ( 30 de MILIOANE de euro atrași pentru pe Poarta Transilvaniei).

– 100 de MILIOANE de euro, bani atrași pentru asfaltarea unor drumuri județene, care oricum aveau asigurată finanțarea din PNDL. Practic, s-au trimis înapoi  banii guvernamentali și s-au folosit bani europeni, rămași pe alte axe.

– proiectele pentru asistații social, derulate în Rodna, Teaca, Lechința și Bistrița Bârgăului, în valoare totală de 20 de milioane de euro. (5 milioane de euro/comună). Bani de care s-au cumpărat rechizite, s-au dezinfectat casele persoanelor implicate, s-au plătit profesori care să facă școlarizare, educație sexuală etc. Sume enorme, cu rezultat zero barat!

– ar mai fi câteva proiecte MICI, din bani europeni: – reabilitarea Spitalului TBC, Castelul de la Posmuș, care NU depășesc în TOTAL 20 de MILIOANE de euro.

Cam astea ar fi cele mai mari proiecte ale Consiliului Județean, în 8 ani de administrație. Proiecte FINALIZATE, adică!

La capitolul obiective semnate, finalizate și asumate de Radu Moldovan, sumele ar fi de maxim 200 de MILIOANE de euro în  8 ani, adică 25 de MILIOANE de euro pe an.

Celelalte proiecte semnate sunt ne-implementate, cu toate că ne aflăm pe finalul exercițiului financiar european. Pe STATISTICI, au fost BIFATE!

– Consiliul Județean a BIFAT finanțarea privind master-planul de apă – canal etapa a 2-a (240 de MILIOANE de euro). Deși proiectul NU este început, e în fază de licitație și pot apărea probleme pe parcurs. E semnat contractul, dar lucrările NU au început încă. Cu toate astea, pe cifre PSD-iștii au bifat implementarea.

– Corpul NOU de clădire al Spitalului Județean: proiect de 60 de MILIOANE de euro, aflat în licitație! Finanțare europeană! La fel, un proiect care NU e nici măcar început!

Județul Tulcea are 80% asistați social pe rural dar e pe locul 2 în statistici la atragere bani europeni!

În Județul Tulcea, 80% din popuația rurală e asistată social și zona e un pol al sărăciei. Cu toate astea, pe statistici, Tulcea a atras mai mulți bani ca județul BN și e pe locul 2 în țară, după Ilfov (Tulcea are 2.500 euro/cap de locuitor, urmat de Bistrița-Năsăud (2.000 de euro/cap de locuitor).

Cu zero PROIECTE majore, PSD-ul activează propaganda!

Administrația Radu Moldovan a RATAT obiective MAJORE cum ar fi: centuri ocolitoare, drumuri express, rețele de gaz, apă-canal, cu toate că în ultimii 8 ani au avut puteri depline: majoritate în Parlament, 2 vicepremieri (Dâncu și Suciu) miniștri și primari în orașe și comunele mari + majoritatea în Consiliul Județean!

Pe final de campanie, PSD-iștii vin cu statistici aruncate-n mediul online de echipele de comunicatori ale PSD. Absolut tot activul de partid este mobilizat și participă la propaganda PSD-istă!

Schemele de laborator sunt penibile pentru avizați, dar rămâne de văzut dacă PSD va reuși să păcălească electoratul cu aceste minciuni statistice !

Citiți articoul din Libertatea:

https://www.libertatea.ro/stiri/harta-performantelor-atragerii-fondurilor-europene-indica-mari-surprize-3120296

6 notes
413 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *