Scheme PSD-iste! Miropolitul Andreicuț devine cetățean de onoare al județului! Ioan-Aurel Pop, Ioan Repede (de la Rombat), generalul Manci, Ștefan Dărăbuș (ONG-ist), ambasadorul de la Vatican primesc și ei titlul inventat de Radu Moldovan! Printre ei, Cristian Bodnar, un tânăr-cercetător… descoperit prin facebook!

 -  -  63454Președintele Consiliului Județean a înființat premiul de cetățean de onoare al județului și totodată o gală de decernare a acestor premii, la care participă invitați aleși pe sprânceană, personaje cu influență pe diferite domenii. Oricine poate face propuneri pentru acordarea acestui titlu onorific, dar într-un final totul se decide printr-o hotărâre de Cons. Județean!

Operațiunea de acordare de diplome inutile continuă la nivelul Consiliului Județean și la final de an, cetățenii de onoare ai județului primesc diplome și aplauze. Candidații pentru acest titlu sunt desemnați pe criterii relative: acei cetățeni care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului Bistriţa-Năsăud în plan naţional şi internaţional. – conform HCJ nr. 143/2013.

Titlul de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” reprezintă cea mai înaltă distincţie conferită de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea şi se conferă persoanelor care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului Bistriţa-Năsăud în plan naţional şi internaţional

Titlul de cetățean de onoare al județului a fost inventat de administrația Radu Moldovan în 2014, iar în ultimii ani, o serie de personaje cu notorietate au luat acest premiu.

Anul acesta vor primi această distincție: 

Mitropolitul Andrei! Propunerile vin din partea Protopopilor Vidican, Dâmbu și Zinveliu plus o solicitare din partea lui Mircea Buta.

Ioan Manci – general în rezervă, lector Univ. de Istorie și Filosofie din Cluj. Propunerea vine din partea Asociației Cadrelor Militare în rezervă, a Asociației Veteranilor de Război, a Asociației Naționale Cultul Eroilor și a Brigăzii 81 Mecanizată.

Ioan Aurel Pop – președintele Academiei Române. Propuneri: Mircea Mureșianu extensia UBB din Bistrița- Năsăud , Mircea Buta (pe persoană fizică) și Manea Angelo (consilier județean PSD, inspector școlar).

Cristian Bodnar – specialist în IT, cercetare la Universitate Cambridge . De curând a primit un premiu internațional și a fost promovat de presa locală și adăugat la lista cetățenilor de onoare ai județului. Propunerile de acordare a titlului vin din partea profesorilor Ioan Pop Rus Marinela, Vasile Filip și – Colegiul Liviu Rebreanu .


Ioan Repede – director ROMBAT, pastor neo-protestant. Propunerile vin din partea UGIR, a Camerei de Comerț și din partea Sindicatului ROMBAT.


Ștefan – Vasile Dărăbuș, (Maramureș) Director Home and Hopes for Chidren – fundația pe care o conduce a dat în folosință mai multe case de tip familial în Năsăud și Bistrița. Propunerile vin din partea DGASPC, Primăria Orașului Năsăud, Primăria Comunei Teaca.


Liviu Petru Zăpârțan – Ambasadorul României la Vatican, născut la Şieu-Odorhei. A fost propus de: Vasile Marc, consilier PNL, Conea Liviu și Gabriel Rus, profesori la Liceul Vasile Silași, Beclean.

Ultima șmecherie: Radu Moldovan a inventat premiul SPECIAL al județului!

Radu Moldovan a inventat PREMIUL SPECIAL al județului. În acest sens, se aduc modificări la proiectul de hotărâre privind titlurile de excelență, cetățenii de onoare ai județului, proiect existent deja (inventat tot de Radu Moldovan).

“Consiliul Județean poate hotărî cu respectarea sumei, acordarea unui premiu SPECIAL unor persoane sau organizații care prin activitatea lor au contribuit la promovarea valorilor județului Bistrița – Năsăud.” – după cum se arată în proiectul de hotărâre.

Acordarea Titlului de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud” conferă titularului următoarele drepturi:

a) de a lua cuvântul în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, la
dezbaterile materialelor care privesc comunitatea;
b) de a participa la toate manifestările desfăşurate sub patronajul Consiliului
Judeţean Bistrița-Năsăud;
c) accesul gratuit în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud;
d) accesul gratuit la spectacolele organizate de Centrul Judeţean pentru Cultură
Bistrița-Năsăud.

Nominalizările se realizează pe criterii relative și în unele cazuri cetățenii de onoare ai județului NU au recunoaștere pe plan național sau sunt personaje contestate.

Propunerile vor fi votate în ședința ordinară din 27 noiembrie, iar la finalul lunii decembrie va avea loc o gală de decernare a acestor premii! 

6 bookmark
3 notes
179 views
bookmark icon

2 thoughts on “Scheme PSD-iste! Miropolitul Andreicuț devine cetățean de onoare al județului! Ioan-Aurel Pop, Ioan Repede (de la Rombat), generalul Manci, Ștefan Dărăbuș (ONG-ist), ambasadorul de la Vatican primesc și ei titlul inventat de Radu Moldovan! Printre ei, Cristian Bodnar, un tânăr-cercetător… descoperit prin facebook!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.