Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi din oraşul Sângeorz-Băi intră în reabilitare

 -  -  41056


Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, anunță că în scurt timp vor fi demarate lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi din oraşul-staţiune.

Alături de reprezentanţi ai companiilor care vor executa lucrările, conducerea Primăriei Sângeorz-Băi a efectuat o vizită în teren și a predat amplasamentul constructorilor.

Pentru modernizarea acestei unități de învățământ, administrația locală din Sângeorz-Băi a obținut finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul intitulat ”Lucrari de modernizare si reabilitare la Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi” este finanțat în cadrul Axei Prioritare 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, valoarea totală a acestuia fiind de circa 10 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de circa 8,5 milioane lei.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea celor două corpuri ale Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi, dar și dotarea acestei unități de învățământ cu mobilier modern și aparatură necesară asigurării unor condiții bune pentru derularea procesului educațional.

”La finalul lucrărilor, vom avea unități de învățământ la standarde europene, adică drumul spre normalitate împreună! Vă mulțumesc pentru încredere și implicare tuturor!”, a transmis primarul Traian Ogâgău.

În această unitate de învățământ învață circa o mie de elevi, dar condițiile actuale lasă de dorit, motiv pentru care reabilitarea va oferi o nouă înfățișare școlii.

4 notes
181 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *