Administratie

Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din centrul orașului Beclean va fi reabilitată din temelii

 -  - 


Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din centrul orașului Beclean va fi reabilitată din temelii, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

”După construcția Campusului Școlar al Colegiului Național “Petru Rareș”, modernizarea Școlilor din Figa și Coldău, Liceul Agricol, reabilitarea Grădinițelor din oraș, fiind în plină desfășurare și lucrările la Școala Gimnazială de pe strada Petru Maior (“școala nouă”), acum a venit rândul să fie modernizată și reabilitată din temelii Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din centrul orașului Beclean. Investițiile în infrastructura educațională sunt foarte importante, reușind astfel să asigurăm tuturor copiilor din Beclean acces la învățământ de calitate”, a precizat Nicolae Moldovan.

Școala Gimnazială ”Grigore Silași” este situată în centrul orașului Beclean, fiind cel mai vechi așezământ cultural din Beclean.

În anul 1949, școlile cu predare română și maghiară din Beclean se unesc în cadrul aceleiași instituții care primesc actualul amplasament, fostă proprietate a contelui Bethlen.

Între anii 1954-1960 se construiesc 4 corpuri de clădire, pentru ca în 1956 școala, până atunci gimnazială, se transformă în liceu cu numele de: Liceul Metalurgic Beclean. Acesta se mută într-o nouă locație în anul 1981, iar Școala Generală Beclean, cum era denumită atunci, rămâne școală cu clasele I-VIII pe vechiul amplasament. În 1997, școala primește numele fostului elev Grigore Silași.

Din 1 septembrie 2012, Școala Generală ”Liviu Rebreanu” se comasează prin absorbție devenind parte a Școlii ”Grigore Silași”, iar Grădinița cu Program Prelungit ”Albă ca Zapada” și Grădinița cu Program Normal ”1 Iunie” devin structuri ale școlii. Astfel, Școala Gimnazială ”Grigore Silași” devine cea mai mare școală din orașul Beclean.

123 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.